ASUNNOTTOMIEN YÖ 17.10.

17.10.2019
18:00 - 21:00
Asunnottomien yö -kansalaisliike
Kuvaaja: Asunnottomien yö -kansalaisliike
Sijainti:
Kirkkotori 1, 06100, Porvoo
Tapahtuman tyyppi: 
  • Yleisötapahtumat
Järjestäjä: 

Asunnottomien yötä vietetään jälleen torstaina 17.10.
YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä
ympäri Suomea.

Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Tänä vuonna tapahtumissa halutaan nostaa esiin asunnottomat naiset. Suomessa oli vuonna 2018 yli 1200 yksinelävää asunnotonta naista, mutta todellisen määrän oletetaan olevan huomattavasti suurempi. Asunnottomat naiset altistuvat monenlaiselle hyväksikäytölle, ja kokemukset väkivallasta ovat yleisiä. He joutuvat käymään monenlaista taistelua tilanteessaan: palvelujen ja avun saamiseksi, itsemääräämisoikeuden ja ruumiillisen koskemattomuuden säilyttämiseksi, perhesuhteiden säilyttämiseksi, ja näkyväksi tulemiseksi.

Punaisen Ristin Porvoon osasto on mukana järjestämässä Asunnottomien yön tapahtumaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Tapahtumassa on mm. puheita, musiikkia ja vaatejakelua. Se järjestetään Pikkukirkossa ja kirkonmäellä torstaina  17.10. klo 18-21.

Punaisella Ristillä on tilaisuudessa oma teltta, josta jaetaan tarvitseville hygieniatarvikkeita, talvivaatteita ja käsityökerholaisten kutomia villasukkia ja lapasia. Teltassa saa myös terveysneuvontaa sekä verenpaineen mittausta.

Lähde mukaan toimimaan!