Punaisen Ristin Asunottomien yö - tapahtumat HUP:in alueella 2019

Asunnottomien yö - tapahtumat HUP:in alueella 2019 

 

YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piiri

on mukana Asunnottomien yö – päätapahtumassa to 17.10. klo 16.00 –22.00 Vaasanaukiolla, Helsingissä.

 Punaisen Ristin tärkein tehtävä on inhimillisen kärsimyksen lievittäminen. Etusijalle asetetaan suurimaassa hädässä olevat. Asunnottomien yö on oivallinen tilaisuus toteuttaa tätä tehtävää. Punainen Risti haluaa kiinnittää huomiota myös asunnottomuusongelmaan, joka on yksi suurimmista köyhyyden aiheuttajista. Punainen Risti jakaa jakavat tapahtumassa EU:n ruoka-apua, pyörittävät kohtaamiskahvilaa ja tarjoavat keskustelua kaikille sitä tarvitseville.

 

Vuoden 2019 tapahtuman teema on Varjojen Naiset – jossa Vailla Vakinaista Asuntoa ry yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa haluaa nostaa esille erityisesti asunnottomuutta kokeneet ja kokevat naiset ja heihin liittyvät erityisyystarpeet. Tarkoituksena on nostaa naiset varjoista näkyviksi ja tuoda esille se voima, mikä heissä on hankalasta elämäntilanteesta huolimatta. Asunnottomat miehet ovat yliedustettuina tilastoissa, mutta tänä vuonna naisteeman kautta pureudutaan piiloasunnottomuuteen, pelon, väkivallan ja hyväksikäytön jatkuvaan uhkaan, joka erityisesti korostuu naisten keskuudessa.

 

 

Punaisen Ristin paikallisosastot järjestävät tapahtumia seuraavissa paikkakunnissa Helsingin ja Uudenmaan piirin alueella:

 

Punaisen Ristin Kallio-Käpylän osasto

17.10. klo 16.00-22.00, Vaasanaukio, Helsinki.  

Asunnottomien yö:n päätapahtumassa Vaasanpuistikossa Punainen Risti on mukana järjestämässä kohtaamiskahvilaa, jossa jaetaan EU:n ruoka-apua, kahvia sekä keskustelua kaikille sitä tarvitseville.

 

Voit halutessasi osallistua talkoisiin esimerkiksi:

1. leipomolla leivonnaisia

2. lahjoittamalla talvivaatteita (Kinaporinkatu 2 sisäpihalla vaate- ja takkijako sekä vaatteiden korjausompelua)

3. tulemalla paikan päälle viettämään aikaa yhdessä tärkeän asian äärellä

 

Päätapahtuman ohjelmassa on katufestarihenkisesti musiikkia, stand upia, puheenvuoroja ja eri toimijat esittäytyvät teltoillaan.

 

Punaisen Ristin Porvoon osasto

17.10. klo 18.00-21.00, Kirkkotori 1, Porvoo.

Punaisella Ristillä on tilaisuudessa oma teltta, josta jaetaan tarvitseville hygieniatarvikkeita, talvivaatteita ja käsityökerholaisten kutomia villasukkia sekä lapasia.

 

Punaisen Ristin Hyvinkään osasto

17.10. klo. 16.00 -20.00, kirkonmäellä, Hyvinkää.

Ohjelmassa yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa puheenvuoroja, live-musiikkia, hiusten leikkuuta, vaatetta ja tuotejakelua sekä kahvia ja pullaa.

 

Punaisen Ristin Keravan osasto

17.10. klo. 17.00 -21.00, Sampolan aukiolla sekä Helluntaiseurakunnan ja Polun tiloissa (Kuparisepänkatu 6, Kerava).

Ohjelmassa musiikkia, puheita, leikkipaikka lapsille, talvivaatteiden jakoa ja ruokakassien jakelua.

 

Punaisen Ristin Päihdetyön toimintaryhmä Huppeli Vantaan tapahtumassa

17.10. klo 16.00 – 22.00, Leinikkitie 22, Vantaa.

Tapahtumassa SPR:n Huppeli – ryhmä pitää päihdeinfoa sekä tapahtumassa jaetaan yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa EU:n ruoka-apua, vaate- ja tavarajakoa sekä kahvia, teetä ja leivonnaisia vähävaraisille ja asunnottomille.