Omasta apua valmiustilanteessa

Nälkäpäivänä katsoimme keskustoimiston Operaatiohuoneessa, miltä Nälkäpäivä näyttää ajamalla Oma Punainen Risti -järjestelmään luodut tapahtumat kartalle. Nälkäpäivän tapahtumia löytyi Omasta 115 ja ne sijoittuvat kartan mukaisesti.

 

Yhdessä isommin

Mitä paremmin hyödynnämme yhteisesti Oman tapahtumatoimintoa ja sen ilmoittautumisosiota, sitä tarkemmin pystymme näkemään valmiustilanteessa vapaaehtoisresurssimme ja niiden maantieteellisen kattavuuden. Tällä hetkellä karttanäkymä on käytössä piiri- ja valtakunnallisella tasolla. Oma Punaisen Ristin kehityslistalla on kuitenkin mukana osastojen vastuuvapaaehtoisten työkalujen parantaminen.  

Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa pystymme hyödyntämään Omaa vapaaehtoisten rekrytoinnin lisäksi valmiuden toisen vapaaehtoisaallon organisoimisessa sekä spontaanien vapaaehtoisten koordinoimisessa. Testaamme Oman käyttöä tällä ajatuksella Pisara 2019 -harjoituksessa ja tulemme tämän jälkeen hyödyntämään Pisaran kokemuksia Oman jatkokehityksessä.

Pystymme jo nyt Omasta ajamaan tietoa esim. juuri karttasovelluksien avulla valmiuden käyttöön tavalla, joka ei ole mahdollista julkaisemalla tapahtumia pelkästään sosiaalisessa mediassa tai Rednetissä. Omasta sen sijaan voi jakaa tapahtumia Facebookiin, Instagramiin ja Twitteriin.

Nälkäpäivänä Kaakkois-Suomi oli kartalla. Miten sinun osastosi/ alueesi näkyy Pisarassa?