NÄLKÄPÄIVÄNÄ KERÄTTIIN NASTOLAN OSASTON ALUEELLA 1570 EUROA

Taru Leskinen
Kuvaaja: Taru Leskinen
"Ämpäritempaus muistutti puhtaan veden merkityksestä"
Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys järjestettiin Nastolan osaston 26.-28. syyskuuta. Lipas- ja tonkkakeräyksen tuotto osaston alueella oli vajaat 1570 euroa, mikä on vajaat 300 euroa vähemmän kuin viime vuonna. Mukana keräyksessä oli 14 vapaaehtoista kerääjää.
 
”Lämmin kiitos kaikille keräykseen osallistuneille – niin lahjoittajille kuin vapaaehtoisille kerääjille. Saimme muutaman uuden kerääjän kerääjäreserviimme ja uusia lahjoittajia, jotka eivät aiemmin olleet osallistuneet keräykseemme”, iloitsee Nastolan osaston keräysjohtaja ja kotimaan avun yhteyshenkilö Marko Helin.
 
Myös koulut olivat mukana keräyksessä. Lippaisiin keräsivät tahoillaan Erstan, Kirkonkylän ja Kukkasen koulujen oppilaat. 
 
”Nälkäpäivä muistuttaa heikompien auttamisesta. Asennekasvatus, mitä opettajat tekevät kouluissa Nälkäpäivän tiimoilta, on tärkeätä.”. 
 
Perinteinen tonkkakeräys järjestettiin K-Supermarket Nastolassa ja S-market Nastolassa. Keräyslippaat sijaitsivat S-market Villähteellä, Tokmannissa sekä K-market Solinassa.
 
Nälkäpäivänä kerätyt varat menevät Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, josta ne käytetään hädänalaisten ihmisten auttamiseksi Suomessa ja ulkomailla. Keräysvaroja ei ole sidottu ennakkoon tiettyihin kohteisiin, vaan niiden avulla viedään apu nopeasti ihmisille, jotka sillä hetkellä apua eniten tarvitsevat.
 
Huomio puhtaan veden puutteeseen
Suomen Punaisen Ristin Nastolan osasto kiinnitti huomiota puhtaan veden merkitykseen ja sen puutteeseen osassa maailmaa ämpäritempauksen avulla. 
 
Tempauksella kiinnitettiin huomio siihen, että joka tunti 33 lasta kuolee puhtaan veden puutteen vuoksi. Katastrofirahaston tuella Punainen Risti parantaa puhtaan veden saatavuutta muun muassa eteläisessä Afrikassa.
 
”Kiitämme sekä Tokmannia että S-market Nastolaa ämpäritempauksen mahdollistamisesta. Tempauksen aikana keräsimme rahaa lippaisiin ja kävimme mielenkiintoisia keskusteluita aiheen tiimoilta”, selventää Helin. 
 
Tempauksessa käytetyt ämpärit tullaan jakamaan osaston toimesta SPR:n valtakunnallisen PISARA-valmiusharjoituksen yhteydessä 26. lokakuuta vanhan kunnantalon edustalla. Ämpärijaon tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.