Aurinko siivitti ensimmäistä Nälkäpäivän keräyspäivää

Pauli Heikkinen
Kuvaaja: Pauli Heikkinen
"Mietoisten osaston herkullinen hernekeitto on valmista"
Ari-Pekka Kannisto
Kuvaaja: Ari-Pekka Kannisto
"Vahdolla ollaan valmiina Nälkäpäivään"
Ulla Hartikka
Kuvaaja: Ulla Hartikka
"Pöytyällä rakentuu ämpäri-installaatio"
"Toiminnanjohtaja kävi katsomassa Raision osaston installaatiota "
Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki
"Turussa ämpäri-installaatio oli aamupäivällä kävelykadulla"
Miia Rosenqvist
Kuvaaja: Miia Rosenqvist
"Marjatta Koho kertoi kokemuksistaan teemalla "Miten apu menee perille?""
Elina Jalonen
Kuvaaja: Elina Jalonen
"Auran lipaskerääjät toivottavat kaikki tervetulleiksi mukaan"
Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki
"Päästäänköhän me pienetkin keräämään?"

SPR Varsinais-Suomen piirin alueella Nälkäpäiväkeräyksen ensimmäinen päivä sujui hyvin. Aurinko helli sekä vapaaehtoisia että lahjoittajia, mutta paikoitellen melko kylmä tuuli toi kuitenkin jo syksyn tuntua tapahtumiin.

Varsinais-Suomen piirin kaikki 48 paikallisosastoa järjestävät Nälkäpäiväkeräyksen omalla tavallaan. Lipaskeräykset, nälkäpäiväleivän myynti, hernekeitto, kahvin ja arpojen myynti, suuren kurpitsan arvaus…. Nälkäpäivään mahtuu kaikenlaista! Punaliiviset kerääjät ja iloiset ilmeet ovat kuitenkin aina tuttu yhdistelmä Nälkäpäiväkeräyksen yhteydessä. Punaisen Ristin avun ketju alkaa vapaaehtoisista lipaskerääjistä ja lahjoittajista. Miten apu sitten menee perille? Maskun kirjastossa oli Nälkäpäiväkeräykseen liittyvä yleisöluento, jossa SPR:n delegaatti Marjatta Koho kertoi omia kokemuksiaan avun perillemenosta niin luonnonkatastrofien kuin konfliktienkin keskelle.

Tänä vuonna Punaisen Ristin Nälkäpäivän teemana on puhdas vesi. Siihen liittyen useassa osastossa rakennetaan keräystapahtumaan installaatio Tokmannin lahjoittamasta 33 vesiämpäristä. Installaatiolla kiinnitetään huomio siihen, että joka tunti 33 lasta kuolee puhtaan veden puutteen vuoksi. Ensimmäisenä keräyspäivänä ämpäri-installaatio oli esillä ainakin Paimion, Pöytyän, Raision, Turun ja Vahto-Ruskon osastoissa.

Installaatio herätti paljon keskustelua vapaaehtoisten ja lahjoittajien kesken. Katastrofirahaston tuella Punainen Risti parantaa puhtaan veden saatavuutta muun muassa eteläisessä Afrikassa. Jo 15 euron lahjoitus mahdollistaa puhtaan veden lapselle koko vuodeksi.

Nälkäpäivänä lahjoitetuilla varoilla autetaan myös kotimaassa äkillisen onnettomuuden uhreja, esimerkiksi tulipalossa kotinsa menettäneitä.

Nälkäpäivä-keräys jatkuu perjantaina ja lauantaina – tervetuloa mukaan kerääjänä tai lahjoittajana!

Lisätietoja:
järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki, SPR Varsinais-Suomen piiri, sirpa.lehtimaki(@)punainenristi.fi / 040 5421421