Syysterveiset SPR Pohjois-Helsingin osastosta

Hyvää alkanutta syksyä! 

SPR Pohjois-Helsingin osaston toiminta on käynnistynyt taas kesätauon jälkeen. Syyskuun loppupuolella meillä on perinteinen Nälkäpäivä-keräys, johon valmistautuminen alkoi jo ennen kesää. Kuten aiemminkin Nälkäpäivässä kerätään sitomattomia varoja SPR:n katastrofirahastoon, josta voidaan sitten nopeasti auttaa niin kotimaassa kuin ulkomailla. 

Suomessa katastrofirahaston varoilla autetaan mm. tulipaloissa kotinsa menettäneitä perheitä, annetaan henkistä tukea, kotoutetaan turvapaikanhakijoita ja tuetaan Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa. Ulkomailla ko. varoilla autetaan erilaisissa katastrofeissa ja konflikteissa. Käytännössä työ on ihmisten pelastamista, hoitamista, avustamista ja kuntoutusta. 

Tule mukaan Nälkäpäivään

Nälkäpäivä-keräyksessä 26.-28.9.2019 jokainen pienikin apu on tarpeen. Tule lipaskerääjäksi vaikka vain tunniksi tai pyydä lipas ja kerää työpaikallasi, naapurustossa, lähipiirissäsi. Laita viestiä nalkapaiva.ph@gmail.com tai soita Päivikille 040 777 1198.  

Voit myös lahjoittaa keräykseen monin eri tavoin:

-      Perinteisesti lipaskerääjälle tai 
-      soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 €/puhelu + pvm)
-      tekstiviestillä SPR numeroon 16499 (15 €/viesti veloitetaan puhelinlaskulla)
-      verkossa rednet.punainenristi.fi/pohjois-helsinki tai nalkapaiva.fi
-      MobilePay:lla tai Pivolla numeroon 1001 (lahjoitus menee pankkitililtä)

Ilmastonmuutos lisää avun tarvetta 

Maapallon lämpötilan nousu lisää äärimmäisiä sääilmiöitä ja luonnonkatastrofeja, joista kärsivät eniten maailman köyhimmät ja heikoimmassa asemassa olevat ihmiset. SPR toimii ja auttaa siellä, missä ihmiset konkreettisesti kokevat ilmastonmuutoksen vaikutukset. Eri puolilla maailmaa, myös Suomessa, autamme ihmisiä selviytymään äkillisistä luonnonkatastrofeista ja varautumaan niihin. 

Osastomme viime maaliskuussa pitämä ilmastoseminaari saa jatkoa lokakuussa, jolloin tiistaina 8.10. klo 18.00 Kohtaamiskahvilassa Kannelmäessä puhutaan lisää ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista sekä miten se näkyy SPR:n ja edelleen Pohjois-Helsingin osaston valmiustoiminnassa. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan!

Syyskokous kokoontuu 5.11.2019 

SPR Pohjois-Helsingin syyskokous pidetään tiistaina 5.11.2019 klo 18.00 Kannelmäessä. Ajankohtaiskatsauksen lisäksi kokoukseen asialistalla ovat sääntömääräiset syyskokousasiat eli mm. toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen ja hallituksen jäsenten valinta. Kokouskutsu julkaistaan osaston verkkosivuilla ja paikallislehdessä viimeistään viikkoa ennen kokousta. Tervetuloa kokoukseen!

Monipuolista vapaaehtoistoimintaa 

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 60 vuotta SPR:n ystävätoiminnan aloittamisesta. Ystävätoiminta on meidänkin osastossamme yksi suosituimmista vapaaehtoistyön muodoista. Ystäviä tarvitaan jatkuvasti lisää joko yksinäisen henkilön omaksi ystäväksi tai palvelukoteihin ikäihmisten ulkoiluttajiksi ja saattajiksi tai vaikka lukulähettilääksi. Jos ystävätoiminta kiinnostaa, kysy lisää tuulaboffour@hotmail.com ja tule tutustumaan! 

Muuta vapaaehtoistoimintaa osastossamme ovat mm. LäksyHelpit, Ensiapu- ja valmiustoiminta, Kohtaamiskahvilat, SuomiKamu-toiminta. Katso tarkemmin verkkosivuiltamme tai Toimintaesitteestä, johon olemme koonneet ryhmien aikataulut ja yhteyshenkilöt. 

Nähdään toisemme!