Nälkäpäivä käynnistyy Turunmaalla - kaikkien apua tarvitaan

Torstaina käynnistyy tämänvuotinen Nälkäpäiväkeräys, joka jatkuu lauantaihin 28.9.2019 saakka. Tervetuloa osallistumaan johonkin osastojemme nälkäpäivätapahtumista.

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys, jolloin kerätään sitomattomia varoja Katastrofirahastoon. Rahoja käytetään katastrofien ja konfliktien uhrien auttamiseen Suomessa ja ulkomailla.

Uutta tänä vuonna on se, että Paraisten osasto on haastanut lounasravintoloita osallistumaan keräykseen lahjoittamalla tietyn summan jostain annoksesta Nälkäpäivän aikana. Café Axo ja Mat Malmen ovat ainakin ottaneet haasteen vastaan ja ovat mukana, kertoo Jeanette Laaksonen, Paraisten osaston puheenjohtaja.

Kerääjiä löytyy Turussa Stockmann Herkun luota, Hansasta ja Aurajoen varrelta. Paraisilla kerääjiä on Reimarin, M-Marketin ja Tokmannin luona. Lisäksi kerääjiä on Paraisten ja Nauvon välisillä lautoilla, Norrbyn satamassa Iniössä ja Kemiössä.

Koululaiset osallistuvat aktiivisesti Nälkäpäiväkeräykseen Dragsfjärdissä, Paraisilla, Turussa, Houtskarissa, Iniössä, Västanfjärdissä ja Kemiössä.

Perinteistä keittolounasta tarjoillaan Kemiön osaston tilassa perjantaina alkaen klo 11. Västanfjärdissä myydään juuressosetta (rotmos), limppuja ja muuta kotitekoista niin kauan kuin tuotteita riitää Knalliksen luona Lammalassa ja entisen yhteispalvelun luona Nivelaxissa perjantaina alkaen klo 15. Korppoon seurakuntakodissa on tarjolla hernekeittoa perjantaina klo 11-14. Lauantaina keittoa myydään Vesterlidissä Houtskarissa.

Nälkäpäivän aikana kerätään varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Näillä varoilla Suomen Punainen Risti on lähettänyt apua hurrikaanista kärsineelle Bahamalle, jossa tuho on suurta. Katastrofirahaston kautta Punainen Risti auttaa myös tulipalojen uhreja Suomessa ja konflikteista kärsimään joutuvia maailmalla. Jonathan Nygård Turusta on Punaisen Ristin avustustyöntekijä ja on kansainvälisissä tehtävissään nähnyt, miten varoja käytetään.

- Olen itse nähnyt, miten katastrofirahastosta saadut rahat auttavat uhreja täällä Suomessa ja maailmalla. Sillä, että minulla on ollut mahdollisuus todistaa, miten katastrofeista kärsineet ovat saaneet apua, on ollut suuri vaikutus siihen, miksi teen avustustyötä, sanoo Nygård.

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan kampanjaan kerääjinä. Etukäteistaitoja ei vaadita ja kerääjänä päätät itse, millä tavalla ja kuinka kauan haluat kerätä. Lippaan saat osastojen keräyspisteistä Turussa, Paraisilla tai Kemiössä.

Näin voit lahjoittaa:

  • Käteistä keräyslippaaseen 
  • MobilePayllä numeroon 10900
  • Tekstiviestitse lähettämällä viesti SPR numeroon 16499 (15 €/viesti) 
  • Verkossa osoitteessa nälkäpäivä.fi 
  • Suoraan Katastrofirahaston tilille FI52 5000 0120 4156 73, viite 451021546529