Nälkäpäivä käynnistyy Jyväskylässä torstaina – kaikkien apua tarvitaan

Joona Jylhälehto
Kuvaaja: Joona Jylhälehto

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys käynnistyy torstaina 26.9. ja jatkuu lauantaihin 28.9. asti. Punaisen Ristin Jyväskylän, Kuokkalan ja Palokan osastot toivottaa kaikki tervetulleiksi keräämään ja lahjoittamaan. Nälkäpäivä on jo 39 vuoden ajan innostanut suomalaiset auttamaan. Katastrofirahastoon kerätyillä varoilla lievitetään hätää ja kärsimystä Suomessa ja maailmalla.

-Keräyksen teema on ”Välitä - osallistu – autat”. Se tarkoittaa, että välitämme kanssaihmisten hädästä. Yksi tapa olla lievittämässä hätää on osallistua Nälkäpäivä-keräykseen kerääjänä tai lahjoittajana kertoo keräysjohtaja Olli Lehtonen Jyväskylän osastosta.

Suomen Punaisella Ristillä on kansainvälinen henkilöreservi, johon kuluu mm. kehitysyhteistyön, logistiikan, viestinnän, taloushallinnon ja terveydenhuollon koulutettuja ammattilaisia.  Henkilöreserviin kuuluu ammattilaisia myös Jyväskylästä.  Sen jäsenet ovat valmiita lähtemään nopeastikin liikkeelle, jos ulkomailla tai kotimaassa syntyy äkillisesti suuri avun tarve. Tampereella Suomen Punaisen Ristin Kalkun logistiikkakeskuksessa on varastoituna esimerkiksi terveysasemia, kirurgisia sairaaloita, evakuointisairaaloita, telttoja, vaatteita, varavoimakoneita ja liikkuvia logistiikkayksiköitä, joita järjestö voi nopeasti lähettää katastrofialueille. Esimerkiksi Tampereelta lähti syyskuun alussa logistiikkayksikkö henkilökuntineen Bahamalle auttamaan Dorian -hurrikaanin uhreja. Logistiikkakeskuksesta lähetetiin myös Kainuuseen varavoimakoneita, huopia ja vesikanistereita, kun siellä kärsittiin pitkään jatkuneista sähkökatkoista tammikuussa 2018. Tämä valmiuden ylläpito on mahdollista vuosittain Nälkäpäivänä kerätyn rahoituksen turvin.

Kotimaassa katastrofirahaston turvin autetaan äkillisten onnettomuuksien uhreja, kuten tulipaloissa kotinsa menettäneitä. Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston kotimaan avun yhteyshenkilö Jouko Ahon mukaan esimerkiksi vuonna 2018 annettiin kotimaan apua Jyväskylässä yhteensä 7 808,55 eurolla kahdeksan eri tulipalotilanteen tai muun onnettomuustilanteen jälkeen. Suomen Punaisen Ristin antama apu esimerkiksi tulipalon jälkeen tarkoittaa esimerkiksi majoitusta, ruokaa ja vaatteita sekä neuvontaa onnettomuuden jälkeisten ensimmäisten päivien aikana.

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston keräyskeskus sijaitsee osoitteessa Sammonkatu 4. Keräyskeskus on avoinna torstaina ja perjantaina klo 9-18 sekä lauantaina klo 9-15. Hernekeittoa, leipää ja lakun myyntiä on torstaina Jyväskylän torilla klo 9:30-14:00, perjantaina S-marketeilla Vaajakoskella, Palokassa  ja Tikkakoskella kello 10 alkaen. Lauantaina Nälkäpäivä -lippaita saa myös Vaajakoskella S-market Vaajalalta kello 10-14:00 välisenä aikana. Kerääjillä tulee olla mukanaan kuvallinen henkilötodistus ja lämpimät säänmukaiset vaatteet.

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Tapahtumaan osallistuu joka vuosi noin 20 000 vapaaehtoista.

Lahjoitustavat:

  • Käteinen keräyslippaaseen
  • MobilePay:lla numeroon 21360
  • Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15€/viesti)
  • Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi
  • Tilille FI52 5000 0120 4156 73, viite 451021 54776 4

Lisätietoja:

keräysjohtaja Olli Lehtonen
Suomen Punainen Risti, Jyväskylän osasto
p. 045 626 7178
jyvaskyla@punainenristi.fi
jyvaskyla.punainenristi.fi

 

www.nälkäpäivä.fi

#nälkäpäivä