Nälkäpäivä käynnistyy torstaina 26.9.2019 – kaikkien apua tarvitaan

Anna Tenho
Kuvaaja: Anna Tenho
"Vakka-Suomen alueen keräysväkeä"
Anna Tenho
Kuvaaja: Anna Tenho
"Loimaan alueen keräysväkeä"
Anna Tenho
Kuvaaja: Anna Tenho
"Salon alueen keräysväkeä"
Anna Tenho
Kuvaaja: Anna Tenho
"Turun ja lähikuntien keräysväkeä"

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys käynnistyy torstaina 26.9. ja jatkuu lauantaihin 28.9. asti. Punainen Risti toivottaa kaikki tervetulleiksi keräämään ja lahjoittamaan.

Paikallisosastot järjestävät Nälkäpäivän lipaskeräyksen omilla paikkakunnillaan, useimmiten keskustan kauppojen läheisyydessä. Eri keräyspäivinä osastot järjestävät myös tapahtumia, joissa myydään mm. nälkäpäiväleipää, hernekeittoa ja arpoja. Liitteenä olevassa listauksessa on kerrottu osastokohtaisesti paikallisosastojen Nälkäpäivän toteutus.

Nälkäpäivänä kaikki halukkaat ovat tervetulleita lipaskerääjiksi. Ennakkotaitoja ei tarvita, mukaan tarvitaan vain kuvallinen henkilöllisyystodistus. Kerääjä voi itse päättää, milloin ja kuinka kauan haluaa kerätä – pienikin hetki on merkittävä apu.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien uhreja Suomessa ja ulkomailla.

Huomio puhtaan veden puutteeseen

Tänä vuonna muutamat osastot rakentavat Nälkäpäivän yhteydessä installaation 33 Tokmannin lahjoittamasta vesiämpäristä. Installaatiolla kiinnitetään huomio siihen, että joka tunti 33 lasta kuolee puhtaan veden puutteen vuoksi. Katastrofirahaston tuella Punainen Risti parantaa puhtaan veden saatavuutta muun muassa eteläisessä Afrikassa. Jo 15 euron lahjoitus mahdollistaa puhtaan veden lapselle koko vuodeksi.

Kotimaassa katastrofirahaston turvin autetaan äkillisten onnettomuuksien uhreja, kuten tulipaloissa kotinsa menettäneitä. Viime vuonna Varsinais-Suomen alueella apua annettiin yhteensä 15 eri avustustilanteessa.

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Tapahtumaan osallistuu joka vuosi noin 20 000 vapaaehtoista.

Lahjoitustavat:

  • Käteinen keräyslippaaseen
  • MobilePay:lla numeroon 10900
  • Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15€/viesti)
  • Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi
  • Tilille FI52 5000 0120 4156 73, viite 5173

Lisätietoja:

Sirpa Lehtimäki
järjestöpäällikkö
Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
p. 040 5421 421
sirpa.lehtimaki@redcross.fi

www.nälkäpäivä.fi
#nälkäpäivä