Punainen Risti kutsuu kerääjiä Nälkäpäivään

Andrea Södergård
Kuvaaja: Andrea Södergård

Katastrofirahaston varoilla voimme auttaa ilmastonmuutoksen vaikutuksista kärsiviä sekä täällä kotona että maailmalla.

Nälkäpäivä järjestetään 26.-28.9. Turunmaalla ja koko maassa. Nyt etsimme vapaaehtoisiksi kerääjiksi halukkaita.

Nälkäpäivänä kerätyt varat menevät Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Niillä autetaan muun muassa tulipalojen uhreja Suomessa ja ilmastonmuutoksen seurauksena luonnonkatastrofeista tai konflikteista kärsiviä ihmisiä maailmalla.

Maapallon lämpötilan nousu lisää äärimmäisiä sääilmiöitä ja luonnonkatastrofeja. Niistä kärsivät eniten maailman köyhimmät ja heikoimmassa asemassa olevat ihmiset. Ruoan ja veden puute, kuivuus, huonot sadot, tulvat ja epidemiat ovat joitakin ilmastonmuutoksen vaikutuksista, joita Punaisen Ristin avustustyöntekijät näkevät työssään päivittäin. Suomessa erityisesti iäkkään väestönosan uhkana ovat talvimyrskyt ja helleaallot.

- Ilmastonmuutos on todellisuutta ja meille Punaisessa Ristissä tämä tarkoittaa yhä useammin ihmisten auttamista sopeutumaan vallitseviin oloihin, sanoo Annalena Sjöblom Turunmaan piiristä.

Nälkäpäivänä kerätyillä lahjoituksilla ylläpidetään Punaisen Ristin valmiutta auttaa ihmisiä äkillisissä onnettomuuksissa myös Suomessa. Viime vuonna Punainen Risti auttoi katastrofirahaston turvin 114 tulipalotilanteessa. Apua annettiin yhteensä 357 ihmiselle.

- Nälkäpäivä on tärkein keräyksemme ja vapaaehtoisten panos on suunnattoman tärkeä sille, että meidän on mahdollista auttaa täällä kotona ja maailmalla, sanoo Sjöblom.

Ilmoittaudu kerääjäksi ottamalla yhteyttä paikalliseen osastoosi tai osoitteessa nälkäpäivä.fi. Siellä voit myös lukea lisää siitä, miten voit auttaa keräyksessä.

 

Lisätietoja:

Annalena Sjöblom 0400-838 675, annalena.sjoblom@redcross.fi

www.nälkäpäivä.fi

 

#hungerdagen, #nälkäpäivä