Vankilavierailijakoulutus

15.9.2019
12:00 - 15:00
Sijainti:
Salomonkatu 17 B, 00100, Helsinki
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 

Punaisen Ristin vankilavierailijatoiminnan tavoite on edistää inhimillisyyttä, antaa vangille mahdollisuuksia kohtaamiseen ja keskusteluun vapaaehtoisten vankilavierailijoiden kanssa sekä tukea vangin sosiaalista kehitystä ja vuorovaikutustaitoja.

Vankilavierailijat tapaavat useimmiten vankeja pienryhmissä, mutta myös kahdenkeskisiä tapaamisia, koulutuksia ja tapahtumia voidaan järjestää. Voit ilmoittautua mukaan, jos olet kiinnostunut vankilavierailijatoiminnasta, olet vähintään 25-vuotias, sinulla ei ole omaisia vankilassa tai aikaisempaa kokemusta vapautuneiden vankien kanssa toimimisesta sekä elämäntilanteesi on tasapainossa.

Vankilavierailijakoulutus antaa perustiedot ja toimintaohjeet vapaaehtoisena vankilavierailijana toimimiseen. Koulutuksen jälkeen toimintaan mukaan haluavat haastatellaan sekä Punaisen Ristin työntekijän että vankilan henkilökunnan toimesta.

Vankila suorittaa turvallisuusselvityksen vankilavierailijasta ennen toiminnan aloittamista. Vankilavierailijaksi hyväksymisestä haastatteluiden ja turvallisuusselvityksen pohjalta päättää viimekädessä kyseessä olevan vankilan johtaja.

Koulutus on suunnattu niille henkilöille, jotka haluaisivat toimia vapaaehtoisena Helsingin vankilassa. Koulutukseen sisältyy myös vankilakohtainen perehdytys, jonka pitää vankilan henkilökunta.

Koulutuksen käytyäsi tunnet vankilavierailutoiminnan historiaa ja toiminnan tarpeen sekä miten toiminta kiinnittyy osaksi ystävätoimintaa ja laajemmin Punaisen Ristin toimintaan. Saat tietoa siitä, millaista toimintaa vankilavierailijana voidaan tehdä ja saat valmiudet vankilavierailijana toimimiseen. Lisäksi perehdytään vankilavierailutoiminnan pelisääntöihin ja vankilavierailijan oikeuksiin ja velvollisuuksiin.

Koulutuksen sisältö:

• Punaisen Ristin vankilavierailutoiminta

• Vankilavierailutoiminnan tarkoitus ja tarve

• Vankilavierailutoiminnan toimintamuodot käytännössä

• Toimiminen vankilavierailijana

• Vankilavierailutoiminnan pelisäännöt

• Vankilavierailijan oikeudet ja velvollisuudet

• Palaute ja arviointi

Koulutus on maksuton.

Sitovat ilmoittautumiset to 12.9. klo 16.00 mennessä
Lyyti -ilmoittautumislinkin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/Vankilavierailija_1585