Omaishoitoperheiden tavoittaminen

Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt

Tavoittaako alueenne ystävätoiminta myös omaishoitoperheitä? Liitteenä löydät lyhyen perehdytyspaketin siitä, mitä omaishoidolla tarkoitetaan ja miten ystävävapaaehtoiset voivat olla omaishoitoperheiden tukena.

  • Ystävävapaaehtoiset voivat järjestää osastoillan teemalla "Omaishoitoperheiden auttaminen" ja liitteenä olevaa materiaalia hyödyntäen pohtia yhdessä esimerkiksi:
    -
    Miten omaishoitotilanne tunnistetaan?
    - Miten oman alueen omaishoitoperheet tavoitettaisiin?
    - Miten heitä voitaisiin tukea?
  • Ystävävapaaehtoiset voivat viedä ystäväasiakkaalle "Oletko omaishoitaja -testiä", sitä voi tarvittaessa hyödyntää omaishoitotilanteen tunnistamiseen ja puheeksi ottamiseen.

Aiheesta on tehty verkkoperehdytysmateriaali: http://spr.fi/omaishoitoperheidentueksi ja Prez perehdytysmateriaali http://spr.fi/preziomaishoito  

Voitte valita näistä teille sopivan materiaalin ja käydä näitä yhdessä lävitse. Perehdytysmateriaalilinkkejä voi lähettää myös suoraan ystävätoimijoille tai muille aiheesta kiinnostuneille. Omaishoitoperheet ovat usein hyvin kovilla, näiden materiaalien tavoitteena on paitsi perehdyttää aiheeseen, herättää keskustelua siitä, miten ystävävapaaehtoiset voivat olla heidän tukenaan.

Voit kysyä lisätietoa myös aluetyöntekijöitämme, yhteystiedot löytyy täältä.