72 tuntia

SPEK koulutusmateriaali
Kuvaaja: SPEK koulutusmateriaali

72 tuntia ja Kotivara – valmistaudu Pisaraan

Liitteenä olevasta tapahtumamallista löytyy vinkkejä osastoille varautumistietouden levittämiseksi. Sivun alalaidasta löytyvät kaikki tapahtumamallissa mainitut materiaalit. Kannattaa tutustua, varautumistietoutta voi viedä eteenpäin monella eri tavalla! 

Videolinkkejä ja sähköistä materiaalia -liitteestä löytyy mm. videolinkkejä ja kotivaraesitteen sähköiset versiot, joita voi käyttää eri yhteyksissä. 

Punaisen Ristin 72 tuntia -kouluttajien hyödyntäminen harjoituksessa

Monet Punaisen Ristin vapaaehtoiset ja työntekijät ovat käyneet 72 tuntia -kouluttajakoulutuksen. Kouluttajien yhteystiedot löytyvät 72tuntia.fi-sivustolta kouluttajahaulla järjestö- ja paikkakuntakohtaisesti. Koulutuksen järjestäminen Pisara 2019 -valmiusharjoituksen yhteydessä on oivallinen paikka tehdä järjestöyhteistyötä esimerkiksi oman alueenne Marttojen kanssa!

72 tuntia -koulutus opastaa omatoimiseen varautumiseen ja auttaa tunnistamaan riskejä. Koulutus sopii kaikille ja kestää pari tuntia. Koulutuksessa kerrataan perusasiat kodin turvallisuudesta ja se opastaa taitojen hankkimiseen ja harjoitteluun.

Kannattaa tutustua myös 72 tuntia -peliin: http://hvk.tiedote.fi/

Vinkki: Peliä voi pelata yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa tai esimerkiksi kohtaamispaikoissa ikäihmisten kanssa!