Valmistaudu Vaasaan

Vasaan kaupunki
Kuvaaja: Vasaan kaupunki

Punaisen Ristin yleiskokous järjestetään kolmen vuoden välein. Näiden vastausten avulla saat tietoa siitä, missä nyt mennään ja mistä on kyse.

1. Missä yleiskokous järjestetään?
Seuraavaa yleiskokous järjestetään Vaasassa Botnia-hallissa 5.–6.9.2020.
 
2. Miten yleiskokoukseen voi osallistua?
Osastot valitsevat kokoukseen äänivaltaiset edustajansa, joiden määrä perustuu osaston maksaneiden jäsenten määrään 31.12.2019. Ilmoittautuminen yleiskokoukseen alkaa ensi vuoden alussa.
 
3. Mitä yleiskokouksessa tapahtuu?
Yleiskokouksessa muun muassa päätetään yhdessä järjestön seuraavasta toimintalinjauksesta vuosille 2021-2023 sekä valitaan järjestön luottamushenkilöt. Vaasan yleiskokouksessa valitaan myös järjestön uusi puheenjohtaja.
 
4. Miksi yleiskokoukseen kannattaa osallistua?
Punaisen Ristin yleiskokouksessa tehdään keskeisiä päätöksiä järjestön toiminnan suunnasta ja painotuksista. Tällä kertaa kokoonnumme kuitenkin pienemmällä porukalla koronarajoituksista johtuen. Paikan päälle Vaasaan onkin saapumassa pääsääntöisesti osastojen äänivaltaisia jäseniä. Tällä pienemmällä porukalla haluamme kuitenkin luoda mukavan yhteisöllisen tunnelman – tärkeitä turvallisuusohjeita noudattaen. 
 
Yleiskokous 2020 – Tervetuloa Vaasaan ja Pohjanmaalle!
 
Suomen Punaisen Ristin Pohjanmaan ruotsinkielisellä piirillä, sen 37 osastolla ja 3850 jäsenellä on ilo isännöidä ensi vuoden yleiskokousta 5.-6.9.2020 Botniahallissa.
 
Pohjanmaan maakuntakeskuksessa Vaasassa pienen kaupungin hyvät puolet yhdistyvät suuren kaupungin tunnelmaan. Vaasa on mielenkiintoinen ja monipuolinen kaupunki, jossa on kaunis maailmanperintösaaristo, monipuolinen ohjelmatarjonta, sekä aktiivinen kulttuurielämä. Vaasa on yliopistokaupunki ja suomenruotsalaisen kulttuurielämän tärkeä keskus.
 
Vaasassa on lähes 68 000 asukasta, joista noin 69% puhuu äidinkielenään suomea, noin 23% ruotsia ja noin 8% jotakin muuta kieltä. Vaasa onkin toiseksi kansainvälisin kaupunkimme, jonka alueella on Pohjolan suurin energiateollisuuden keskittymä.
 
Yhdistystoiminnalla on Pohjanmaalla ja Vaasassa pitkät perinteet. Ensimmäinen voimisteluyhdistys perustettiin jo vuonna 1860. Punainen Risti tuli alueelle vuonna 1914 nimellä ”Suomen Punasen (huomaa kirjoitusasu) Ristin Vaasan haaraosasto – Finska Röda Korsets Wasa filialafdelning”. 
 
Tehdään yhdessä onnistunut yleiskokous, jotta voimme tehdä tärkeitä päätöksiä organisaation tulevaisuudesta.
 
Lämpimästi tervetuloa!
 
 
Ricky Berglund
Toiminnanjohtaja
Österbottens svenska distrikt
Suomen Punainen Risti