Haluaisitko olla osa uudenlaista LäksyHelppiä? Tule auttamaan alakoululaisia läksyjen teossa yhdessä yläkoululaisten kanssa!

Käpylän peruskoululla syyskuussa startattavaan uudenlainen LäksyHelppi-toimintaan kaivataan lisää vapaaehtoisia! Kerran viikossa iltapäivällä oppituntien jälkeen kokoontuvassa LäksyHelpissä SPR:n vapaaehtoiset auttavat alakoululaisia hankalalta tuntuvien kotitehtävien kanssa.

Uutta toiminnassa on se, että vapaaehtoiset auttavat pieniä koululaisia yhteistyössä yläkoululaisten kanssa.

”Tämä uusi LäksyHelppi toimii vapaaehtoisten ja yläkoululaisten yhteistyössä, eikä tällaista ole aiemmin ollut. Suurin osa LäksyHelppiin osallistuvista yläkoululaisista on tukioppilaita”, toimintaa vetävä Marja Pakaste kertoo.

”Vapaaehtoisilla on asiantuntija-auktoriteetti, mutta yläkoululaisten kanssa toimitaan arvostavalla ja tasa-arvoisella otteella”, Pakaste jatkaa.

SPR järjestää ohjaajille toimintaan perehdyttävän koulutuksen. Ohjaajiksi ovat tervetulleita niin opiskelijat, eläkeläiset kuin työelämässä toimivat! Opettajakoulutus ei ole välttämätön.

Kiinnostuitko LäksyHelpistä ja pienten koululaisten auttamisesta kotitehtävien parissa? Kysy lisää asiasta Marja Pakasteelta ja laita sähköpostia osoitteeseen marja.pakaste@kolumbus.fi.

 

Myös Stadin ammattiopiston maahanmuuttajille tarkoitettuun valmentavaan opetukseen toivotaan lisää vapaaehtoisia. Lisätietoja voi kysyä Marja Pakasteelta.

 

Teksti: Johanna Latvala