Osaston ensimmäinen EU:n ruoka-apujakelu - Ruokakasseja, pullakahveja ja iloista mieltä!

Sini Marttinen
Kuvaaja: Sini Marttinen

Lauantaina 25.5. elettiin jännittäviä hetkiä, kun Kallio-Käpylän osasto osallistui ensimmäistä kertaa EU ruoka-apujakeluun. 

Edeltävänä keskiviikkona oli vapaaehtoisvoimin purettu kuorma ja pussitettu tuotteet valmiiksi jakoa varten. Onnea ovat vapaaehtoiset, jotka olivat valmiita tulemaan auttamaan tunnin varoitusajalla, sillä kuorman saapumisesta ei ollut varmaa aikaa. Lauantaina ennen jakelun alkua vapaaehtoisia odotti osaston lattiat ja pöydät täynnä lähes 450 valmista ruokakassia.

Ruokakassien jako sujui rauhallisesti ja kasseja kävi hakemassa päivän aikana noin 120 ihmistä. Paikalle oli pystytetty myös pop-up kahvila, jossa oli tarjolla kahvin lisäksi erilaisia leivonnaisia. Parasta oli päästä juttelemaan ja vaihtamaan ajatuksia lähialueen asukkaiden kanssa kauniin sään suosiessa. Kävijöitä oli laidasta laitaan ja samalla saatiin myös toiminnan pariin muutama sitä tarvitseva. 

Oli ihana nähdä, että vapaaehtoisten joukossa oli täysin uusia tuttavuuksia sekä vanhempia konkareita eri vapaaehtoisryhmistä. Jokaiselle löytyi tekemistä – olihan erilaisia tehtäviä aina kahvittelusta ja ihmisten ohjaamisesta itse kassien jakamiseen. Yhdessä pystyimme jälleen auttamaan monia ihmisiä. 

Tällä kertaa ei tarvinnut tarjota hakijoille "eioota", sillä ruokakasseja jäi vielä jaettavaksi alueella toimiville muille tahoille kuten Sininauhasäätiölle. Lisäksi muovikasseja saatiin lahjoituksina kaupoilta - tämä jos mikä todistaa, että yhteistyössä on voimaa.

Samalla harjoiteltiin osaston valmiutta muita elintarvikejakelua vaativia tilanteita varten. Suomen Punaisen Ristin ja osastojen valmiutta tarvitaan kotimaan katastrofeissa, kuten viimeisimpänä Porin kerrostalopalon uhrien auttamisessa. Valmiustoiminta on koko järjestön ydintoimintaa, ja myös siksi tapahtuma oli erityisen tärkeä osastollemme.

EU ruoka-apujakelu on tarkoitus järjestää uudemman kerran syksyllä. Tänne kaivataan myös vapaaehtoisia, joten pistä korvan taakse ja seuraile sivujamme niin täällä kuin sosiaalisessa mediassakin. Itse jakelusta tiedotamme tarkemmin lähempänä.