Caritas-toiminnan kausi käynnistyy 20.6.2019

Tommi Virtanen
Kuvaaja: Tommi Virtanen
"Pv Abso Aurajoessa - kesän toimintakausi on alussa"
Lukas Hradeckyn albumi
Kuvaaja: Lukas Hradeckyn albumi
"Caritas-ensivastetoiminnan kummi: Suomen A-maajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky"
Tommi Virtanen
Kuvaaja: Tommi Virtanen
"Aluksen miehistö on valmiina"

Suomen Punaisen Ristin ja Suomen Meripelastusseuran yhteinen Caritas -ensivastetoiminta juhlii tänä vuonna 30 vuotta merellä, alkaa siis 31. toimintakausi. Caritas-ensivastetoiminnan 24/7 päivystyskausi alkaa 20.6. ja se päättyy 11.8.2019, lisäksi on ollut viikonloppupäivystystä jo 10.5. alkaen, ja se jatkuu syyskuun alkupuolelle kelistä riippuen.

Yksikkö toimii täysin vapaaehtoismiehistöllä ensiauttajatasoisena ensivasteyksikkönä. Pääsääntöisesti ensihoitovastaavana on kuitenkin ensihoidon ammattilainen, joka toimii Caritas-vapaaehtoisena vapaa- tai lomapäivällään. Toimijat tulevat Lounais-Suomen lisäksi kaikkialta Suomesta.

Caritas-toiminta on saanut itselleen ensimmäistä kertaa kummin. Caritas-ensivastetoiminnan kummina toimii jalkapallon Suomen A-maajoukkuemaalivahti Lukas Hradecky.

Mikä Caritas?

Caritas-toiminta on Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin sekä Suomen Meripelastusseuran Turun Meripelastusyhdistyksen yhteistoimintana tuottamaa ensivaste- ja meripelastustoimintaa Saaristomeren alueella Turun saaristossa. Näiden lisäksi yksiköllä on mahdollisuus avustaa muita viranomaisia tehtävissä, kuten Poliisia tai Pelastuslaitota. Toiminta tuotetaan yhteistyösopimuksella Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ensihoitokeskuksen kanssa. Yksikön voi tehtävälle hälyttää tehtävälajista riippuen hätäkeskus, Meripelastuskeskus tai ensihoidon kenttäjohtaja.

Toiminnan tuottamat ensivastepalvelut ovat aina autettavalle maksuttomia ja toiminnan kustannukset katetaan yhteistyökumppaneiden ja sponsoreiden lahjoitusvaroista. Lisäksi suoritetusta tehtävästä saadaan toimintakorvaus kyseisen toimialan viranomaiselta. Yksikkö on Suomen eniten tehtäviä ajava vapaaehtoisalus noin sadalla ensivaste- ja meripelastustehtävällä vuodessa. Alus on viime kausina saavuttanut kohteensa keskiarvoisesti 30 minuutissa Yhteensä tehtävän kesto on ollut noin kaksi tuntia. Pisimmillään tehtävän hoitaminen on kestänyt yli neljä ja puoli tuntia.

Lue lisää Caritas-toiminnasta täältä: rednet.punainenristi.fi/caritas

Lisätietoja:

valmiuspäällikkö Tommi Virtanen, SPR Varsinais-Suomen piiri, 0400 127 152
puheenjohtaja Heikki Laurila, Turun Meripelastusyhdistys ry, 050 523 3832