60-vuotiasta ystävätoimintaa juhlittiin Jyväskylässä

Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa

Ystävätoiminnan 60-vuotisjuhlaa vietettiin 25.5.2019 Jyväskylän Paviljongissa, jonne n. 600 vapaaehtoista eri puolilta Suomea kokoontui juhlimaan. Juhlissa kuultiin mielenkiintoisia ja arvovaltaisia puheenvuoroja sekä nautittiin mieleenpainuvista ja koskettavista ohjelmanumeroista.

1950-luvulla Kultaisen iän kerhotoimintana käynnistynyt ystävätoiminta on ollut Punaisen Ristin Suomen toiminnan ytimessä koko olemassaolonsa ajan. Yksinäisyyden lievittäminen parantaa elämänlaatua ja sen on todettu ehkäisevän useiden vakavien sairauksien syntymistä.

Ystävätoiminnan merkitys on huomattu ja tunnustettu laajalti. Valtiovallan tervehdyksen juhlaan toi eduskunnan toinen varapuhemies ja kansanedustaja Paula Risikko. Suomen Punaisen Ristin suojelijana toimivan tasavallan Presidentti Sauli Niinistön tervehdyksen Paviljongissa lausui Suomen Punaisen Ristin valtuuston puheenjohtaja Pirkko-Liisa Ollila.

– On parempi kävellä ystävän kanssa pimeässä kuin yksin valossa, Paula Risikko totesi puheessaan.

Osallistujat tuntuivat olevan juhlajärjestelyihin ja ohjelmaan hyvin tyytyväisiä. Paluumatkoilta eri piireihin kantautui viestejä, joissa kiiteltiin koskettavasta ohjelmasta ja toimivista järjestelyistä. Ystävät olivat hienon juhlansa todella ansainneet. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa 60 vuotta.

 

Teksti ja kuva: Tero Hintsa