Punainen Risti auttaa Porin tulipalon uhreja

Tätä tiedotetta päivitetään tilanteen muuttuessa (viimeisin päivitys 31.5. klo 15)

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat parhaillaan Porin Keskuskartanon kerrostalopalosta evakuoituja ihmisiä. Työtä tehdään Satakunnan sosiaalipäivystyksen tukena ja sitä jatketaan tarpeen mukaan.

Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piiri ja vapaaehtoiset ovat tarjonneet Porin tulipalosta evakuoiduille ihmisille henkistä tukea ja perustarvikkeita. Punainen Risti on myös kartoittanut viranomaisten tukena avun tarvetta ja auttanut evakuoitujen kirjaamisessa ja majoittamisessa. Pohjoispuisto 2:ssa toimi palvelupiste 24.5. klo 18 asti. Tämän jälkeen tulipalon uhrit voivat asioida Porin kaupungin palvelupisteellä, joka sijaitsee kauppakeskus Puuvillan yhteydessä (ks lisätietoja tästä linkistä). Puuvillan palvelupiste on auki arkisin klo 10-15 7.6. asti.

Tulipalon uhreille osoitettua lahjoitustavaraa jaetaan Pohjoispuisto 2:ssa 7.6. asti. Ennen asiointia pyydämme soittamaan Punaisen Ristin palvelunumeroon 040 1960 796, joka päivystää arkisin klo 10–16.

Järjestön apu rahoitetaan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston turvin. Sen avulla voidaan tarjota esimerkiksi ruokaa, vaatteita, majoitusta ja henkistä tukea äkillisten onnettomuuksien uhreille.

Punaisen Ristin auttamistyötä kotimaassa ja maailmalla voi tukea tekemällä lahjoituksen Punaisen Ristin katastrofirahastoon:

- tilisiirrolla katastrofirahaston tilille OP FI52 5000 0120 4156 73, OKOYFIHH. Saaja: Punainen Risti, viite 5186.

- Lippaisiin voi lahjoittaa Porin Kontissa, Punaisen Ristin Porin osaston puodissa, Antinkatu 9 ja Punaisen Ristin Satakunnan piirin toimistossa, Pohjoispuisto 3.

Lahjoituksia tulipalon uhrien vaate- ja tavarakeräykseen on tullut niin paljon, että lahjoitusten vastaanotto Konttiin on toistaiseksi keskeytetty. Suuri kiitos lahjoittajille! Tiedotamme keräystarpeista myöhemmin, kun tiedot asukkaiden tarpeista tarkentuvat. 

Lisätietoja:

Paula Ilén, toiminnanjohtaja, puh. 040 5630118, SPR Satakunnan piiri