Punainen Risti näyttävästi esillä Porin Puuvillassa

"Delegaatti Jarmo Villanen"
"Pelastuskoira Iigor"
"Pelastuskoira Minos"
"Tiina, Hanna ja pelastuskoira Tilda sekä Sari"
"Piirin toiminnanjohtaja Paula Ilén (oik.)"
"Pakolaisteltta"
"Pakolaistelttaan tutustumassa piiristä Niina-Mari."
"Pakolaisteltta"
"Pakolaisteltta"
"Pakolaisteltta"
"Oma koti kullan kallis, mutta onko se turvallinen?"
"Nallesairaala odottaa pieniä "hoitajia ja lääkäreitä"."
"Nallesairaala"
"SPR Porin osastosta Terttu ja Virpi."
"SPR Porin osaston ensiapuryhmäläisiä"
"SPR Porin osaston myynti- ja esittelypiste"
"Ystävätoiminnan esittelypiste"
"Kontin esittelypisteessä sai kuvauttaa itsestään 'taulun'. Tässä kuvattavana Sirpa."

Punaisen Ristin viikkoa vietettiin Porin Puuvillassa 8.-10.5.19

Tapahtumapäivien teemoina olivat Punainen Risti maailmalla, Punainen Risti kotimaassa sekä Punainen Risti lapsille ja nuorille. Yleisö pääsi tutustumaan Punaisen Ristin työhön toiminnallisissa esittelypisteissä sekä erilaisissa kurssi- ja infotuokioissa. Tapahtuman toteuttivat Punaisen Ristin Satakunnan piiri, Porin osasto ja Kontti kierrätystavaratalo.

Jarmo Villanen kertoi Punaisen Ristin kansainvälisestä avustustoiminnasta. Villanen on toiminut Punaisen Ristin avustustyöntekijänä 13:ssa operaatiossa eri puolilla maailmaa. Suomen Punainen Risti on tunnettu nopeasta ja tehokkaasta auttamisvalmiudestaan, jonka avustustyöntekijät hälytetään kansainväliseen tehtävään alle kahdessa vuorokaudessa. Noin kuukauden pituiset komennukset ovat vieneet Villasen haasteellisiin ja vaativiin tehtäviin mm. Liberiaan, Mosambikiin, Irakiin ja auttamaan Sri Lankan tsunamin sekä Haitin ja Nepalin maanjäristysten uhreja. Villasen ja muiden Punaisen Ristin delegattien kokemusta hyödynnettiin myös Kauhavan ja Merikarvian vastaanottokeskusten perustamisessa.

Myös Satakunnan pelastuskoirat ry teki tapahtumassa toimintaansa tutuksi. Satakunnan pelastuskoirat kouluttavat koiria henkilöetsintään viranomaisten avuksi. Yhdistys on osa Satakunnan Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun (Vapepa) organisaatiota. Satakunnassa on tällä hetkellä 5 hälytysryhmään kuuluvaa koiraa ja kolmisenkymmentä oppilasta. Hälytysryhmään kuuluva saksanpaimenkoira Iigori löysi etsintänäytöksessä kadonneen henkilön.

Puuvillaan oli pystytetty lisäksi pakolaisteltta, jossa viivähtämällä ohikulkijoille annettiin mahdollisuus samaistua pakolaisen asemaan.

Punaisen Ristin Kotimaan toiminnan osalta ihmisiä haastettiin tarkastelemaan omaa kotiaan turvallisuusnäkökulmasta, jotta kotitapaturmilta voitaisiin välttyä.

Tapahtumassa muistutettiin ensiaputaitojen merkityksestä ja niiden ylläpitämisen tärkeydestä. Ihmisillä oli lisäksi mahdollisuus osallistua auttajakursseille. Myös lapset ja nuoret halutaan saada mukaan Punaisen Ristin toimintaan, ja lapsilla olikin mahdollisuus opetella ensiavun antamista nallesairaalassa.

Mikä olisi sinun tapasi auttaa? Sinäkin voit olla osa Punaisen Ristin auttamisen ketjua. Tule rohkeasti mukaan toimintaan!

Teksti: Helena Karhu