YSTÄVÄVAPAAEHTOISTEN KEVÄTRETKI

Päivi Wickström
Kuvaaja: Päivi Wickström
"Täysi bussi iloisia retkeläisiä"
Päivi Wickström
Kuvaaja: Päivi Wickström
"Kalkun logistiikkakeskuksessa"
Päivi Wickström
Kuvaaja: Päivi Wickström
"Sairaalan leikkaussalia Kalkun logistiikkakeskuksessa"
Päivi Wickström
Kuvaaja: Päivi Wickström
"Vaatteiden lajittelukeskus Kalkussa"
Päivi Wickström
Kuvaaja: Päivi Wickström
"Museokeskus Vapriikki Tampereella"
Porvoon osaston ystävävapaaehtoisten kevätretki suuntautui tänä vuonna Tampereelle. Bussissa oli 50 ystävätoiminnan vapaaehtoista ja iloinen puheensorina siivitti matkaa. 
 
Retkellä syöminen on tärkeä juttu, ja siksi kävimmekin Tampereella ensin maittavalla lounaalla ja jatkoimme sitten matkaa Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskukseen Kalkkuun.Meillä oli tuliaisetkin mukana: monta säkillistä käsityökerholaisten kutomia sukkia ja lapasia, vauvoillekin sukkia ja pieniä peittoja sekä tietysti siellä työskenteleville kavereille Brunbergin pusut.
 
Mukavien oppaidemme Eijan ja Marin johdolla tutustuimme keskuksen toimintaan. Näimme valtavia varastoja, joissa oli tavaraa niin kotimaan kuin ulkomaankin kriisitarpeisiin, sairaalan varusteineen ja delegaattien asuinteltan, vaatelajittelukeskuksen ja verkkokaupan varaston. Kierrellessämme kallion sisään louhittuja sokkeloisia tiloja oppaamme kertoivat tilojen ja toiminnan historiasta ja nykypäivästä, mitä kaikkea tavaraa varastosta löytyy ja miten katastrofitilanteet organisoidaan kansainvälisellä yhteistyöllä. Todella vaikuttavaa!  
 
Seuraava kohteemme oli Museokeskus Vapriikki. Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tammerkosken rannalla ja se tarjoaa todella paljon nähtävää. Siellä oli monta museota ja näyttelyä, oli kiviä, nukkeja, mediaa, Pirkanmaan luontoa, Tampere 1918, Jääkiekkomuseo ja vaikka mitä. Aikamme riitti vain lyhyeen yleiskatsaukseen ja moni vakuuttikin tulevansa uudestaan paremmalla ajalla.
 
Kahvihampaan kolotukseen löytyi apua Vapriikin Valssi-ravintolasta ja sen jälkeen pitkikin jo lähteä kotimatkalle.
 
Kiitos järjestäjille mukavasta retkipäivästä! Sääkin oli järjestetty juuri sopivaksi.