SPR Savo-Karjalan piirin ”Vuoden vapaaehtoinen 2018” -tunnustus Kuopioon

Jenna Hyvärinen
Kuvaaja: Jenna Hyvärinen
""Tehotiimi" Heli Nuutinen ja Laura Tossavainen saivat SPR Savo-Karjalan piirin "Vuoden vapaaehtoinen" -tunnustuksen"
Minttu Aho
Kuvaaja: Minttu Aho
"Heli Nuutinen kiittää saadusta tunnustuksesta. Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula (vas.), SPR Savo-Karjalan piirin puheenjohtaja Kari Sarkkinen ja varapuheenjohtaja Riina Myyryläinen palkitsivat vapaaehtoisia."
Heli Nuutinen
Kuvaaja: Heli Nuutinen

SPR Savo-Karjalan piirin vuosikokouksessa 28.4.2019 Tahkolla annettiin tunnustusta Kuopion osaston vapaaehtoisille. Osaston jäsenmestari Heli Nuutinen ja tiedottaja Laura Tossavainen saivat ”tehotiiminä” Vuoden vapaaehtoinen -tunnustuksen.

"Tehotiimi" Heli Nuutinen ja Laura Tossavainen saivat SPR Savo-Karjalan piirin "Vuoden vapaaehtoinen" -tunnustuksen

Heli ja Laura ovat iloisia saamastaan tunnustuksesta. ”Yhteistyö eri ihmisten kanssa on yksi vapaaehtoistoiminnan rikkauksista”, toteaa Tossavainen. ”Yhdessä tekeminen saa innostumaan”, lisää Nuutinen. He ovat tunteneet toisensa reilun kymmenen vuotta. Vähitellen he ovat muotoutuneet tiimiksi vapaaehtoistoiminnoissa ja ystäviksi ”siviilielämässä”.  

”Yhdessä tekeminen saa innostumaan.”

Perusteluiksi vuosikokouksessa mainittiin seuraavaa: ”Osaston tiedottamisessa ja jäsenhankinnassa erinomaista työtä, josta ihan valtakunnallisestikin voidaan olla ylpeitä. HYVÄ TIIMI!” Perustelu onkin hyvä kiteytys siitä, mitä kaikkea osastossa on tehty vuonna 2018. ”Julkaisimme muun muassa jäsenkalenterimme ja pidimme valokuvauskilpailun tulevaa jäsenkalenteria varten, olimme esillä erilaisissa tapahtumissa ja toimme aktiivisesti esille Punaisen Ristin jäsenyyttä”, kertoo Nuutinen, joka toimi vuoden 2017 loppuun osaston tiedottajana. ”Kun sitten minusta tuli tiedottaja, Heli sai keskittyä juurikin jäsenhankintaan sekä jo olemassa olevien jäsenten tukemiseen”, jatkaa Tossavainen, ”tiedottaminen oli minulle uusi juttu, johon sain Heliltä paljon tukea. Tiedottamisessa panostin erityisesti valtakunnallisiin kampanjoihin, kuten Nälkäpäivään.” Kuopion osaston Nälkäpäivä-tiedottaminen huomioitiin Keskustoimistoa myöten.

Heli Nuutinen kiittää saadusta tunnustuksesta. Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula (vas.), SPR Savo-Karjalan piirin puheenjohtaja Kari Sarkkinen ja varapuheenjohtaja Riina Myyryläinen palkitsivat vapaaehtoisia.

Molemmat naiset ovat aloittaneet Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnan ensiapuryhmästä, jossa he ovat myös tutustuneet. Vähitellen ensiapuryhmätoiminta on laajentunut toisenlaisiksi vapaaehtoistoimiksi. ”Vapaaehtoisena pääsee oppimaan ja kehittämään erilaisia taitoja”, toteaa Nuutinen, jolle monet osaston toiminnoista ovat tuttuja. Toki ensiapuryhmä on edelleen molemmille omin toimintamuoto. Kahden pienen lapsen äitinä Tossavainen kertookin hyväksi vaihtoehdoksi tiedottaa kotoa käsin vaikkapa ensiapupäivystämisen sijaan. ”Minun ei ole tarvinnut jäädä tauolle. Olen vain löytänyt itselleni toisenlaista tekemistä osastossa.” Se onkin hyvä muistutus siitä, että jokaiselle löytyy varmasti sopivaa tapa auttaa. Tämän allekirjoittavat myös Nuutinen ja Tossavainen.

Jokaiselle löytyy varmasti sopivaa tapa auttaa.

Kaiken toiminnan takana on halu auttaa. Punaisen Ristin toiminta on lähellä molempien ajatuksia. ”On ollut hienoa ymmärtää, että jokainen vapaaehtoisena tehty juttu on aina eteenpäin ja avuksi joko lähellä tai kaukana”, Tossavainen kertoo ajatuksistaan. Myös Nuutinen on samoilla linjoilla: ”Auttaminen ja auttamisen mahdollistaminen saa hyvälle mielelle.” Ystävykset kannustavatkin ihmisiä rohkeasti mukaan Punaisen Ristin toimintaan näyttäen itse ilolla esimerkkiä.

Piirin vuosikokouksessa Nilsiän Tahkolla palkittiin aktiivisia vapaaehtoisia, kun SPR Kuopion osastosta Kristiina Halonen, Jaana Puustinen ja Tuomas Räsänen saivat ansiomerkit. Kokous valitsi Kuopion osastosta piirihallituksen varapuheenjohtajaksi Riina Myyryläisen, joka aloittaa nyt toisen kaksivuotiskauden puheenjohtajaksi valitun tohmajärveläisen Kari Sarkkisen kanssa. Kuopiolaisista jäseniksi hallitukseen valittiin Pekka Kenjakka ja Heikki Sederholm.

Voisiko Punaisesta Rististä löytyä sopiva vapaaehtoisrooli sinullekin? Tule Punaisen Ristin viikolla tutustumaan toimintaamme ja Henryn päivän kahveille ke 8.5. klo 15-18.

Lisätietoa Punaisen Ristin viikon ohjelmasta Kuopiossa löydät https://rednet.punainenristi.fi/node/55432