SJK -Jalkapallo on enemmän kuin peli

Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"SJK ei luovuta koskaan – Paitsi verta."

SJK - Seinäjoen Jalkapallokerho on toiminut useita vuosia monipuolisesti ja aktiivisesti Punainen Ristin yhteistyökumppanina. SJK on osoittanut jalkapallon olevan enemmän kuin  peli. Jalkapallo tuo ihmisiä yhteen ja vahvistaa yhteisöjä. Punaisen Ristin yksi tärkeimmistä tavoitteista on niin ikään yhteisöjen tukeminen.

SJK ja Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri ovat järjestäneet yhdessä lukuisia tapahtumia ja tempauksia. Vuoden 2016 valtakunnallisen rasismin vastainen viikon avajaistapahtuma järjestettiin Liigacupin finaaliottelussa SJK:n Wallsport Areenalla.

Länsi-Suomen piirin alueen vuoden 2018 Nälkäpäivän päätapahtuma järjestettiin SJK:n Veikkausliigapelissä.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat ensiapua vaativissa tilanteissa ja vastaavat osaltaan katsojien turvallisuudesta OmaSp Stadionilla pelattavissa Veikkausliigaotteluissa sekä useissa muissa stadionin tapahtumissa. Punainen Risti on auttanut katsojia ensiapua vaatineissa tilanteissa ensimmäisestä OmaSp Stadionilla pelatusta SJK:n kotipelistä alkaen. Tämän lisäksi, Punaisen Ristin ensiapukouluttaja oli opettamassa ensiapua LähiTapiolan Sankari -koulutuksessa SJK:n pelaajille. 

SJK ei luovuta koskaan – Paitsi verta

Kaudella 2019 myös Veripalvelu liittyi mukaan SJK -Yhteistyöhön. SJK nostaa verenluovutuksen tärkeyden esiin merkittävästi omissa ottelutapahtumissa, tiedotuksessa ja käsiohjelmissa.