SuomiKamu-toiminta Espoossa

ESPOON SUOMIKAMU-TOIMINTA YHTEISTYÖSSÄ ESPOON MAAHANMUUTTAJAPALVELUIDEN KANSSA

Tule ystäväksi maahanmuuttajaperheelle tai maahanmuuttajalle!

SuomiKamu on monelle maahanmuuttajalle ensimmäinen suomalainen ystäväkontakti ja tärkeä tuki suomalaiseen elämänmenoon ja yhteiskuntaan tutustumisessa. Kamun kanssa tehdään arkisia asioita, kuten käydään kävelyllä, tutustutaan lähiympäristöön ja sen palveluihin, laitetaan mahdollisesti ruokaa. Tehdään sitä, mitä yhdessä sovitaan. Espooseen asettunut, oleskeluluvan saanut maahanmuuttaja kaipaa suomalaisia kontakteja ja haluaa oppia kieltä arkisissa toimissa. Sinä voit ystävänä ja arjen oppaana tarjota apuasi. Mitään erityistaitoja et tarvitse - olet tervetullut mukaan ihan tavallisena omana itsenäsi. Ystävyyden merkeissä sitoudut toimintaan aluksi noin puoleksi vuodeksi. Tapaamisia olisi vähintään kerran kuukaudessa.

Koulutamme Sinut toimintaan ja olemme apuna ja tukena tehtävässäsi.

SUOMIKAMU-KOULUTUKSIA

Espoossa järjestetään SuomiKamu-koulutuksia 2-3 kertaa vuodessa. Seuraava koulutus on keväällä 2021. Korona-tilanteesta johtuen koulutus saatetaan pitää etänä Teamsissä. 

Kysele lisää sähköpostilla: suomikamusprespoo@gmail.com

Voit myös osallistua saman sisältöisiin Punaisen Ristin Pohjois-Helsingin osaston SuomiKamu-alkukoulutuksiin ja silti aloittaa ystävänä toimimisen Espoossa.

Seuraava Pohjois-Helsingin osaston järjestämä koulutus on keskiviikkona 25.11.2020 klo 17-20 etänä Teamsissä. Ilmoittaudu jo nyt tästä.

Lisätietoja Pohjois-Helsingin osaston nettisivustolla: https://rednet.punainenristi.fi/node/38202