SuomiKamu-toiminta

ESPOON SUOMIKAMU-TOIMINTA YHTEISTYÖSSÄ ESPOON MAAHANMUUTTAJAPALVELUIDEN KANSSA

Tule ystäväksi maahanmuuttajaperheelle tai maahanmuuttajalle!

SuomiKamu on monelle maahanmuuttajalle ensimmäinen suomalainen ystäväkontakti ja tärkeä tuki suomalaiseen elämänmenoon ja yhteiskuntaan tutustumisessa. Kamun kanssa tehdään arkisia asioita, kuten käydään kävelyllä, tutustutaan lähiympäristöön ja sen palveluihin, laitetaan mahdollisesti ruokaa. Tehdään sitä, mitä yhdessä sovitaan. Espooseen asettunut, oleskeluluvan saanut maahanmuuttaja kaipaa suomalaisia kontakteja ja haluaa oppia kieltä arkisissa toimissa. Sinä voit ystävänä ja arjen oppaana tarjota apuasi. Mitään erityistaitoja et tarvitse - olet tervetullut mukaan ihan tavallisena omana itsenäsi. Ystävyyden merkeissä sitoudut toimintaan aluksi noin puoleksi vuodeksi. Tapaamisia olisi vähintään kerran kuukaudessa.

Koulutamme Sinut toimintaan ja olemme apuna ja tukena tehtävässäsi.

Espoon SuomiKamu-toiminta toteutetaan yhteistyössä Punaisen Ristin Espoon osastojen ja Espoon kaupungin maahanmuuttajapalveluiden kanssa.

SUOMIKAMU - YSTÄVÄKSI UKRAINASTA PAENNEELLE

Toiminta on Helsingin, Espoon ja Vantaan Punaisen Ristin osastojen yhteistä toimintaa. Siinä etsimme kavereitä Ukrainasta muuttaneille. Kamu tarjoaa ukrainalaiselle mahdollisuuden tutustua suomalaiseen yhteiskuntaan, elämänmenoon, suomen kieleen ja arjen asioiden hoitamiseen. 

Kaikki ystävät koulutetaan tehtävään. Koulutuksen aikana saa tietoa SuomiKamu - ystäväksi ukrainalaiselle -toiminnasta ja ystävän roolista. Koulutus antaa valmiudet aloittaa SuomiKamuna ja voi ilmoittautua mukaan toimintaan. Koulutuksen käyneelle  etsitään sopiva Ukrainasta pakolaisena maahan tullut ystävä tai ystäväperhe. 

SuomiKamu-vapaaehtoisen tulisi osata suomen kielen lisäksi joko venäjää, ukrainaa tai englantia. Hänen pitäisi olla vähintään 25-vuotias ja voida sitoutua toimintaan noin kuuden kuukauden ajaksi.

Koulutusta järjestetään eri paikkakunnilla ja ne on tarkoitettu lähinnä kulloisenkin paikkakunnan vapaaehtoisille. Ensimmäinen koulutus järjestettiin Espoossa 31.5.22.

ESPOON SUOMIKAMU-YSTÄVÄKSI MAAHANMUUTTAJALLE
-KOULUTUS

23.3.23 klo 17-20
Espoon Ystävä- ja vapaaehtoisvälitys

Kauppamiehentie 6, 2. krs, Tapiola, Espoo

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Oma Punaisessa Ristissä, linkki https://oma.punainenristi.fi/event/21934 

Kysy lisää: suomikamusprespoo@gmail.com