SuomiKamu-toiminta Espoossa

ESPOON SUOMIKAMU-TOIMINTA YHTEISTYÖSSÄ ESPOON MAAHANMUUTTAJAPALVELUIDEN KANSSA

Tule ystäväksi maahanmuuttajaperheelle tai maahanmuuttajalle!

SuomiKamu on monelle maahanmuuttajalle ensimmäinen suomalainen ystäväkontakti ja tärkeä tuki suomalaiseen elämänmenoon ja yhteiskuntaan tutustumisessa. Kamun kanssa tehdään arkisia asioita, kuten käydään kävelyllä, tutustutaan lähiympäristöön ja sen palveluihin, laitetaan mahdollisesti ruokaa. Tehdään sitä, mitä yhdessä sovitaan. Espooseen asettunut, oleskeluluvan saanut maahanmuuttaja kaipaa suomalaisia kontakteja ja haluaa oppia kieltä arkisissa toimissa. Sinä voit ystävänä ja arjen oppaana tarjota apuasi. Mitään erityistaitoja et tarvitse - olet tervetullut mukaan ihan tavallisena omana itsenäsi. Ystävyyden merkeissä sitoudut toimintaan aluksi noin puoleksi vuodeksi. Tapaamisia olisi vähintään kerran kuukaudessa.

Koulutamme Sinut toimintaan ja olemme apuna ja tukena tehtävässäsi.

SUOMIKAMU-KOULUTUKSIA

Espoossa järjestetään SuomiKamu-koulutuksia 2-3 kertaa vuodessa. Koronatilanteesta johtuen koulutukset saatetaan pitää etänä Teamsissä. Viime koulutuksesta 12.4.21 ja 14.4.21 saimme jälleen uusia SuomiKamuja ja ystäväpareja muodostettua.

Seuraava koulutus

ke 15.9.2021 klo 17-20
Me-talo,Terveyskuja 2 B, Espoon Keskus,
tai tilanteen niin vaatiessa Teams-koulutuksena

Imoittautumislinkki https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/11326

Tervetuloa mukaan. Lisätietoja suomikamusprespoo@gmail.com

Espoon SuomiKamu-toiminta toteutetaan yhteistyössä Punaisen Ristin Espoon osastojen ja Espoon kaupungin maahanmuuttajapalveluiden kanssa.

Voit myös osallistua saman sisältöisiin Pohjois-Helsingin osaston SuomiKamu-koulutuksiin ja silti aloittaa ystävänä toimimisen Espoossa.Tarkempia tietoja Pohjois-Helsingin osaston koulutuksista löydät osaston kotisivuilta https://rednet.punainenristi.fi/node/38202