Hanna Piiparinen SPR:n Hämeen piirin piirihallitukseen

Punaisen Ristin Hämeen piirin vuosikokous järjestettiin Päivölän opistolla Tarttilassa (Valkeakoskella) lauantaina 13.4.2019. Kokouksen osallistujamäärä oli 115 henkilöä, edustettuina oli 30 osastoa ja äänivaltaa käyttivät 68 virallista edustajaa. 

Aamupäivän ohjelmassa oli järjestön viestintäjohtaja Ilpo Kiiskisen puheenvuoro, jonka jälkeen kokousväki kävi minimessuilla tutustumassa Vain ihmisiä -kampanjaan (kiitos Anna Tenho, joka kävi vierailevana tähtenä Hämeen kokouksessa), Pisara -valmiusharjoituksen tilanteeseen, Omaan Punaiseen Ristiin, Punaisen Ristin viikon materiaaleihin... Jonoksi asti mielenkiintoa herätti Avun ketju -heittopeli, joka on osastojen lainattavissa piiritoimistolla. Myös Peltosen kaupan tiskillä oli aika ajoin tungosta.

Varsinaisessa kokouksessa jaettiin huomionosoituksia ja käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Piirin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kahden vuoden toimikaudeksi Tampereen kaupungin apulaispormestari, SPR Tampereen osaston jäsen Anna-Kaisa Heinämäki. Heinämäki on koulutukseltaan poliisi sekä hallintotieteiden että yhteiskuntatieteiden maisteri. Valintaa tehtävään puolsivat Heinämäen laajat verkostot sekä vahva osaaminen talous- ja kunta-asioissa sekä kokonaisturvallisuuden kehittämisessä. Hän on tehnyt pitkään yhteistyötä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Varapuheenjohtajaksi valittiin hallituksen jäsen Teppo Mattila Tampereen osastosta. Muut kaksivuotiskaudeksi valitut hallitusjäsenet olivat Mikko Lassila Tampereelta, Taru Leskinen Nastolasta, Pasi Murto Asikkalasta, Hanna Piiparinen Hollolasta, Pia Saloniemi Nokialta, Tarja Sundberg Jokioisilta, Lasse Särkimäki Riihimäeltä, Mari Sääksi Forssasta ja Pia Yli-Pirilä Hattulasta.