Rasismiin puuttumisen treenikehä - vetäjäkoulutus

26.4.2019
9:00 - 16:00
Tapahtuman tyyppi: 
  • Yleisötapahtumat
Hinta: 
0,00
Järjestäjä: 
Suomen Punainen Risti Helsingin ja Uudenmaan piiri
Rasismiin puuttumisen treenikehä - koulutus 


Haluatko uuden toiminnallisen menetelmän taskuusi rasismiin puuttumiseen liittyen? Oletko käynyt rasismiin puuttumisen treenikehän muinoin ja haluaisit kerrata? Oletko osa yhteisöjä, joissa voisit hyödyntää toiminnallista menetelmää rasismin käsittelyyn? Kouluttaudu rasismiin puttumisen treenikehän vejätäksi tai tule kertaamaan! Koulutuksen jälkeen voi vetää treenikhää esimerkiksi omissa yhteisöissä, joissa vaikutat.

Etsimme innokkaita vapaaehtoisia ja työntekijöitä osallistumaan rasismiin puuttumisen treenikehään ja kouluttautumaan samana päivänä myös treenikehän vetäjiksi. Haussa on henkilöitä, joilla on kokemusta ryhmien ohjaamisesta ja jotka ovat valmiita vetämään treenikehätyöpajoja. 

 
Rasismiin puuttumisen treenikehä - mistä on kysymys?

Rasismiin puuttumisen treenikehä on kehitetty Ei rasismille! –hankkeessa yhteistyössä Suomen Pakolaisavun kanssa.  Rasismiin puuttumisen treenikehä on kaikille sopiva, iloinen ja energinen työpaja, joka hyödyntää toiminnallista forum-teatterimenetelmää. Menetelmä on saanut alkunsa brasilialaisessa slummissa ja sopii tilanteisiin, joissa halutaan puuttua sorron kokemuksiin.  Treenikehässä osallistujat oppivat tunnistamaan rasismia sekä saavat tietoa ja kokemuksia siihen puuttumisesta. Painopisteenä ovat arkipäiväiset vuorovaikutustilanteet esimerkiksi julkisilla paikoilla. Treenikehän vetäjäkoulutuksessa saat käyttöösi teatterin ja kouluttamisen ammattilaisten suunnitteleman, testatun työpajakonseptin.
 
Koulutukseen mahtuu 25 henkilöä. Koulutus on maksuton. Koulutukseen hakeminen päättyy perjantaina 19.4.2019ja hakemuksiin vastataan sitä mukaan kun niitä saapuu.  Ilmoitathan samaan päivään mennessä mikäli tulosi estyy. Koulutuksessa on välipalaa. Lounas on omakustanteinen. 

Lämpimästi tervetuloa! Olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä kaikissa kysymyksissä.

Ilmoittautudu tästä https://www.lyyti.fi/reg/Rasismiin_puuttumisen_treenikeha__koulutus_2483

Yhteystiedot: 
Quynh Ly 
Monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä
Suomen Punainen Risti Helsingin ja Uudenmaan piiri
quynh.ly@redcross.fi
puh. 040 821 6210