SPR Kauhajoen osasto käynnisti ystävätoiminnan

Mari Vehkalahti, Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Mari Vehkalahti, Suomen Punainen Risti

Jopa viidesosa suomalaisista tuntee itsensä yksinäiseksi, ainakin toisinaan. Yksinäisyys voi tuntua näkymättömyydeltä, tyhjyydeltä tai se voi ilmetä fyysisenä kipuna.

Me SPR Kauhajoen osastossa halusimme tarttua kasvavaan ongelmaamme yksinäisyyteen ja aloittaa paikkakunnalle ystävätoimintaa. Hallituksemme sisältä löytyi vapaaehtoinen, joka lähti viemään asiaa aktiivisesti eteenpäin.Yhdessä Länsi-Suomen piirin tuella koulutimme paikkakunnallemme ystävävälittäjiä ja järjestimme ystävätoiminnan peruskurssin. Ystävätoiminnan peruskurssi on yhden illan mittainen kurssi, joka antaa hyvät valmiudet toimia SPR:n ystävätoiminnassa kuten ikäihmisen, nuoren, maahanmuuttajan tai muun yksinäisen henkilön vapaaehtoisena ystävänä. Peruskurssille osallistui hallituksen jäsenten lisäksi 12 ystävätoiminnasta kiinnostunutta henkilöä ja kahdeksan henkilöä ilmoittautui heti vapaaehtoiseksi ystävätoimintaan.

Tällä hetkellä etsimme yksinäisiä henkilöitä eri tahojen
ja yhteistyökumppaneiden kautta, jotka haluaisivat itselleen vapaaehtoisen ystävän. Ystävävälittäjämme ottavat vastaan myös suoraan yhteydenottoja henkilöiltä tai heidän läheisiltään, jotka haluaisivat itselleen ystävän. Ystävätoiminnassa välitetään ystäviä toisen ihmisen seuraa kaipaaville. Ystävät tapaavat toisiaan ja viettävät aikaa heille itselleen sopivalla tavalla esimerkiksi kahvitellen tai ulkoilleen.
 

Ystävätoiminnasta voit kysyä lisää ystävävälittäjiltämme numerosta: 050 521 1227
tai sähköpostilla: ystavat.sprkauhajoki@gmail.com