Ennakkoluuloton edelläkävijä 2019 palkinto Euran kuntaan

Ellinoora Söderman
Kuvaaja: Ellinoora Söderman
"Kunnan valtuuston puheenjohtaja Timo Kalli kertoi arvostavansa kunnan saamaa Ennakkoluuloton edelläkävijä palkintoa ja kiitteli Punaisen Ristin vapaaehtoisia aktiivisesta toiminnasta aluella. "

Punaisen Ristin Satakunnan piirin toiminnanjohtaja Paula Ilén kävi tänään yhdessä SPR Euran osaston puheenjohtajan Päivi Vahteran ja monikulttuurisuustoiminnan ryhmänvetäjän Pirkko Hinkkasen kanssa luovuttamassa ennakkoluuloton edelläkäviijä -palkinnon Euran kuntaan. Kunniamainintaa olivat vastaanottamassa kunnan valtuuston puheenjohtaja Timo Kalli, kunnanjohtaja Juha Majalahti sekä kunnan hallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen. 

Euran kunta on vastaanottanut kiintiöpakolaisia Syyriasta ja päätös uusien kiintiöpakolaisten vastaanotosta tänä vuonna on jo tehty. Uudet kiintipakolaisperheet saapuvat Euraan syksyn 2019 aikana. 

Kiintiöpakolaisten vastaanottoa ja kotouttamistyötä on kunnassa tehty kunnan viranomaisten ja kolmannen sektorin toimijoiden tiiviinä yhteistyönä. Kokemukset ovat olleet positiivisia. Euralaiset ovat ottaneet uudet kuntalaiset lämpimästi vastaan, jonka ansioista uudet tulokkaat ovat kotoutuneet kuntaan nopeasti.