Maaliskuun uutiskirje

Ensiavun kouluttajien uutiskirje, maaliskuu 2019                                                                                                                                        

Hei ensiavun kouluttajat,

Tässä maaliskuun uutiskirje. Teemme jatkossakin uutiskirjeitä noin joka toinen kuukausi. Uutiskirjeet löytyvät myös RedNetistä: https://rednet.punainenristi.fi/Ensiavun_kouluttajat

Sisältö

  1. Kouluttajakoulutus ja ensiapukurssit kehittyvät tasaiseen tahtiin
  2. Seuraava ETK-ilta ja webinaari 6.5.2019 klo 17-20
  3. Pidäthän kouluttajakorttisi mukana ensiaputodistuksia haettaessa
  4. Liity Facebookissa Ensiavun kouluttajien ryhmään

 

1. Kouluttajakoulutus ja ensiapukurssit kehittyvät tasaiseen tahtiin

Kuten moni on varmasti jo kuullut ja huomannut, uudistamme parhaillaan Ensiavun ja terveystiedon kouluttajien koulutusjärjestelmää. Esimerkkinä mainittakoon vaikka ETK- täydennyspäivään lisätyt asiantuntijaluennot. Muutokset jatkuvat tasaisesti vuosien 2019-20 aikana. Jo toteutuneista uudistuksista olemmekin saaneet erittäin hyvää palautetta, kiitos siitä.

Jatkamme samalla ensiapukurssien sisältöjen uudistamista. Ajatuksia saa jakaa kanssamme ja käymmekin kaiken saamamme palautteen huolella läpi. Meille on alkuvuodesta palkattu uutta henkilöstöä muun muassa viestintäpäällikön muodossa, jotta molemminpuolinen kommunikointi paranee entisestään.  

Hinnoittelun pohjana ajamme läpi mallia, jossa perus- ja jatkokoulutusten hinnat muodostuvat koko pätevyysajalle kohdennetusta tuesta. Tämä tuki tarkoittaa muun muassa:

  • maksuttomia tai hyvin edullisia tilaisuuksia (esim. maksuttomat ETK-illat)
  • jatkuvasti päivitettyjä koulutussisältöjä
  • uusia opetusmenetelmiä
  • vertaistukipalvelua muun muassa sosiaalisessa mediassa
  • koulutusvälineitä edulliseen hintaan

Tämä lista pitenee ja tarkentuu vielä kesän 2019 aikana. Toivomme ymmärrystä siinä, että kehitys- ja tukipalvelut palkkakuluina, uudet digitaaliset ratkaisut ulkopuolisina palveluina, vuokrat, tarjoilut sekä materiaalikulut ovat tällaisessa järjestelmässä erittäin suuret.  

2. Seuraava ETK-ilta ja webinaari 6.5.2019 klo 17-20

Järjestämme seuraavan ETK-illan 6.5. samanaikaisesti seitsemällä paikkakunnalla. Asiantuntijaluento-osuus lähetetään webinaari-muotoisena videona Helsingistä kaikille paikkakunnille. Paikallinen Punaisen Ristin Ensiavun kouluttaja hoitaa käytännön järjestelyt jokaisella paikkakunnalla ja toivottaa vieraat tervetulleiksi. Tilaisuuksissa on iltapalaa ja mahdollisuus verkostoitua kollegoiden kesken.

Webinaarin teemana on Simulaation mahdollisuus ensiavun koulutuksessa. Tavoitteena on tarjota uusia tapoja toteuttaa 80/20 % periaatetta, eli että koulutukset toteutuisivat 80% harjoittelemalla ja 20% luennoimalla (SPR kouluttajakoulutuksen toteutusohje). Kysymyksiä ja kommentteja voidaan esittää Padlet seinän kautta livenä luennon jälkeen.

Paikkakunnat:
Helsinki, Turku, Tampere, Kuopio, Pori, Jyväskylä ja Oulu

Aikataulu:
17:00 – 17:30 iltapalaa ja seurustelua
17:30 – 18:30 Simulaatio ensiavun kouluttamisessa. Pasi Teräväinen, Ensihoitaja & simulaatiokouluttaja
18:30 – 19:00 Kysymyksiä ja keskustelua aiheesta
19:00 – 20:00 Punainen Risti Ensiapu tiedotus tulevasta

Tilaisuus on osa ETK-kouluttajakoulutusjärjestelmäämme ja täten pätevyyden omaaville kouluttajille ilmainen. (Ulkopuolisille tilaisuus maksaa 90 euroa)

Ilmoittautuminen löytyy RedNetistä Ensiavun kouluttajien tapahtumista.

3. Pidäthän kouluttajakorttisi mukana ensiaputodistuksia haettaessa

Haluaisimme vielä muistuttaa siitä, että ensiaputodistuksia haettaessa haluamme varmistaa kouluttajapätevyyden. Muistathan pitää siis kouluttajakorttisi mukana.

4. Liity Facebookissa Ensiavun kouluttajien ryhmään

Jos et vielä ole liittynyt Punaisen Ristin ylläpitämään Facebook-ryhmään, niin tee se nyt. Ryhmän nimi on Ensiavun Kouluttajien Ajatustenvaihto. Ryhmässä saat tietoa tulevista koulutuksista, tapahtumista sekä kaikesta muusta ensiavun kouluttamiseen liittyvästä. Voit käyttää tätä ryhmää myös ensiapukoulutustesi idea- ja vinkkipankkina. Toivomme, että jaat ryhmässä omat kokemuksesi, joista muut voivat oppia. Ryhmän tietoja voi hyödyntää myös kollegoiden tavoittamiseen ja yhteistyön lisäämiseen.

Huom, noudatamme kaikissa omissa kanavissamme hyvää netikettiä, eli netin etikettiä. Olemme keskenämme kohteliaita ja ystävällisiä. Säilytämme maltin. Negatiivinen turhautuminen tulee purkaa puhelimitse tai kasvotusten henkilön kanssa, jota asia koskee. Soita tai sovi tapaaminen!

Liitetiedostot: