Keväiset terveiset SPR Pohjois-Helsingin osastosta

Päivät pitenevät, ja pian luonnossa alkavat näkyä myös muut kevään ja lähestyvän kesän merkit. Millainenhan kesä on tulossa? Entä loppuvuosi? Suomessakin on viime vuosina nähty aiempaa suurempia eroja säätiloissa. On ollut pitkiä hellejaksoja ja kuivuutta, mutta myös myrskyjä ja rankkasateita – vaikkakin vielä vähäisiä moniin muihin maihin ja maanosiin verrattuna. Liittyvätkö ne kuitenkin paljon puhuttuun ilmastonmuutokseen? Ja jos, niin mitä muuta se tarkoittaa – meillä ja muualla?

Ilmastonmuutos ja erityisesti se, mitä siitä seuraa eri puolilla maailmaa, on niin tärkeä asia, että nostamme sen näkyväksi ja keskusteltavaksi osastossamme ja eri tapahtumissamme tänä vuonna. 

Ensimmäiseksi ilmastonmuutos on esillä jo la 23.3.2019 pidettävässä osaston vapaaehtoistoiminnan kevätseminaarissa. Aiheeseen liittyen kuullaan useita puheenvuoroja, keskustellaan ja mietitään yhdessä erilaisia toimintavaihtoehtoja. Päivä päättyy ilmastopaneeliin, jonka vetäjänä on Pekka Reinikainen, vaikuttamistyön ja viestinnän suunnittelija SPR:n keskustoimistosta. Ajankohtaista aihetta käsitellään monipuolisesti eri näkökulmista, joten mielenkiintoinen päivä on luvassa. Jos ilmastonmuutos kiinnostaa, ilmoittaudu mukaan tästä

Tervetuloa kevätkokoukseen

Osaston sääntömääräinen kevätkokous pidetään tiistaina 19.3.2019 klo 18.00 osaston toimitiloissa Kannelmäessä osoitteessa Kaustisenpolku 5 LH2. Kokouksessa käsitellään osastojen johtosäännön 4 §:n mukaiset asiat eli mm. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä vastuuvapauden myöntämisestä osaston hallitukselle ja muille tilivelvollisille sekä osaston hallituksen jäsenten lukumäärästä ja syyskokouksessa suoritettavia vaaleja valmistelevan vaalitoimikunnan asettamisesta. Kokouksen alussa Helsingin apulaispormestari Sanna Vesikansa puhuu aiheesta Sote ja Pohjois-Helsinki: miten tästä eteenpäin. 

Anna aikaasi 

Osastomme tarjoaa monipuolista vapaaehtoistoimintaa. Uudessa Kannelmäen toimitilassa viime syksynä aloitetut kohtaamiskahvilaillat jatkuvat joka 2. tiistai. Vuoden ensimmäisessä kahvilaillassa teemana olivat uudet vapaaehtoiset, ja iloksemme paikalla oli iso joukko uusia kiinnostuneita vapaaehtoisia, joille kerroimme eri toimintamuodoista.  Avoimet, maksuttomat kahvilaillat jatkuvat toukokuun loppupuolelle asti ja tulossa on kahvittelun lisäksi mukavaa toimintaa. Katso aikataulut ja teemat.  

Aktiivisten, toiminnassa jo mukana olevien vapaaehtoisten lisäksi toivotamme uudet vapaaehtoiset tervetulleiksi. Anna aikaasi - ja tule ystäväksi; yksinäiselle, nuorelle, SuomiKamuksi. Tai läksyhelpiksi auttamaan ja tukemaan eri-ikäisiä koululaisia läksyjen teossa. Tai mukaan ensiapu-, valmius- tai ensihuoltotoimintaan, monikulttuurisuustoimintaan, kouluyhteistyöhön, Nälkäpäivä-kerääjäksi. Koulutuksen lisäksi saat tukea ja opastusta, mukavaa tekemistä sekä iloa ja hyvää mieltä. Tutustu tarkemmin  ja ota yhteyttä.

Kiitos tuestasi 

Pohjois-Helsingin osaston toiminta-alue on laaja, ja jäsenten määrällä mitaten osastomme on edelleen 3. suurin Suomessa. Kiitos että olet osastomme jäsen/vapaaehtoinen - sinun avullasi voimme auttaa. 

Seuraa verkkosivujamme - päivitämme sinne tietoja ja tapahtumia. Tykkää ja seuraa meitä myös Facebookissa

Olet tervetullut mukaan toimintaan, vaikka äidinkielesi on joku muu kuin suomi – suomen kielen alkeilla pääset alkuun. Non-Finnish speakers are very welcome to various volunteer activities. Please find more information here.

Aurinkoista kevään jatkoa!