Jäsenhankintaan boostia!

Marjut Välimaa
Kuvaaja: Marjut Välimaa
"Arvatkaapas, montako vapaaehtoistoiminnan vuotta kuvan henkilöillä on yhteensä takana? Hämeen piirin järjestötoimikunta; Kaisa ja Eira, Päivi ja Arto. Kuvasta puuttuu Kari."

Nyt on aika kääntää jäsenmäärä ja vapaaehtoisten määrä kasvuun. Tämä vaatii tekoja kaikessa toiminnassa. Näiden tekojen tueksi on uusittu painetut materiaalit jaettavaksi koulutuksissa ja osastoissa. Jäsenmateriaaleja voi tilata maksuttomasti osoitteesta https://www.punaisenristinkauppa.fi/

Miksi juuri nyt nyt kannattaa hankkia uusia jäseniä?

  • ensi vuosi on yleiskokousvuosi ja osaston virallisten yleiskokousedustajien määrä lasketaan 31.12.2019 jäsentilanteen mukaan. Yleiskokous järjestetään kesäkuussa 2020 Vaasassa. Hämeen piiristä järjestetään yhteiskuljetuksia Vaasaan ja aiempina yleiskokousvuosina on piirin hallitus hoitanut yhden yleiskokousedustajan kulut / osasto. Toivottavasti näin Vaasankin kokouksessa…
  • kaikille kokonaisjäsenmääräänsä kasvattaneille osastoillejaetaan Harjanteen rahaston jaettavasta tuotosta bonusta. Tukea jaetaan suhteessa osaston jäsenmäärän kasvuprosenttiin ja vertailulukuina käytetään osaston jäsenmääriä 31.12.2018 ja 31.12.2019 ja niiden välistä jäsenmäärän kehitystä. Tuki jaetaan vuonna 2020. Myös seuraavana vuonna on tarkoitus palkita jäsenmääräänsä kasvattaneet osastot. Jos tämänvuotinen tuki olisi jaettu vuoden 2018 jäsenmääräänsä kasvattaneiden osastojen kesken, eniten jäsenmääräänsä kasvattanut osasto olisi saanut noin kolme tuhatta euroa!!!
  • osaston jäsenmaksutulot, näkyvyys ja vaikuttavuus lisääntyvät, kun osastossa on enemmän jäseniä.

Miten seurataan?

  • jokaisessa tämän vuoden Tässä ja Nyt -järjestötiedotteessa julkaistaan lista, josta osasto näkee, kuinka moni on maksanut tämän vuoden jäsenmaksun (ja tietysti ainaisjäsenet ovat mukana laskuissa)

Jos jokainen pyytää/pyydystää yhden jäsenen, niin jäsenmäärä saadaan yhdessä nousuun! Jos tarvitsette tukea tai neuvoja tai muuta infoa jäsenyydestä, niin olkaa rohkeasti yhteydessä omaan osastokummiinne tai Marjutiin (marjut.valimaa@redcross.fi puh. 040 809 6853)

 

Terveisin Hämeen piirin järjestötoimikunta

 

PS oikea vastaus kuvatekstin kysymykseen on 132.