Kohti kevättä

Ami Mittilä
Kuvaaja: Ami Mittilä
"Laskiaistempaus 2019"
Ami Mittilä
Kuvaaja: Ami Mittilä
"Häämessut 2019"
S. Lahtinen
Kuvaaja: S. Lahtinen
"Akateemisen kyykän MM-kilpailut"
S.Lahtinen
Kuvaaja: S.Lahtinen
"Ensiapua"
Ami Mittilä
Kuvaaja: Ami Mittilä
"Alkusammutus"
Ami Mittilä
Kuvaaja: Ami Mittilä
"Valmiusavaus 2019"
T. Hietanen
Kuvaaja: T. Hietanen
"Palkittuja vapepalaisia"
Ami Mittilä
Kuvaaja: Ami Mittilä
"Ensihuolto"
Ami Mittilä
Kuvaaja: Ami Mittilä
"Ensihuolto"
Ami Mittilä
Kuvaaja: Ami Mittilä
"Mediaohje"

Vuosi on vierähtänyt jo hyvän matkaa eteenpäin ja osastomme monimuotoinen toiminta on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Vuoden ensimmäinen verenluovutus keräsi jälleen runsaasti auttavan kätensä ojentavia ihmisiä kokoon. 

Lehtiä nauhalle näkövammaisille käy lukemassa joka keskiviikko kaikkiaan noin 24 hengen porukka, joista aina kaksi henkeä vuorollaan käyvät tekemässä tätä tärkeää työtä.

Ensiapu -ja valmiusryhmän ryhmäillat aloitettiin heti Loppiaisen jälkeen 9. tammikuuta ja harjoitusten aiheena on ollut mm.kirjaamista, välineistöön tutustumista ja kuultu Hätäkeskuksen toiminnasta. Uusia yhteistyön kipinöitäkin on sytytelty kun Ylöjärven Viittaveljet partiolippukunnan pienet Sudenpennut, eli 7-9 vuotiaat partiolaisen alut kävivät suorittamassa ohjauksessamme ensiavun taitomerkin. Päivystäjämme ovat aktiivisesti kiertäneet auttamassa ympäristökuntien tapahtumissa ja jo tässä vaiheessa vuotta on tehty yhteistyötä lähes kaikkien Tampereen ympäristökuntien kanssa. Vuoden ensimmäinen oma päivystyskin on hoidettu läpi.

Valmiuden puolella on myös vuosi avattu koulutusten merkeissä. Osastomme emännöi ja isännöi tammikuun lopulla pidettyä Ensihuollon peruskurssia, missä oli osallistujia laajalta alueelta ja erilaisista toimintaryhmistä. Osa ryhmän jäsenistä kävi kertaamassa ja harjoittelemassa alkusammutusta Teivon paloasemalla. Vapaaehtoisen pelastuspalvelun, Vapepan, Hämeen alueen valmiusavauksessa käytiin läpi toimikunnan alueella toimivien 10 paikallistoimikunnan kuulumisia menneeltä vuodelta sekä katsottiin tulevaisuuteen. Tilaisuudessa pohdittiin miten muutamia toimintaa ohjaavia järjestelmiä ja tapoja saataisiin kehitettyä, sekä jollain asteella puhuttiin myös tulevista koulutusuudistuksista. Lisäksi tilaisuudessa palkittiin viime vuonna menestyksekkäästi toimineita vapaaehtoisia sekä lakitettiin uudet Vapepa-johtajat.

Osaston toiminta kokonaisuutena on hyvin monipuolista ja osaavaa. Toiminta on niin yksittäisten ihmisten, kuin myös erilaisten yhteisöjen ja viranomaisten toimintaa tukevaa.

Jos haluat olla osana tätä hienoa porukkaa, ota rohkeasti yhteyttä. Toimintamme on matalan kynnyksen ja kevyen sitoutumisen toimintaa, jolloin jokainen osallistuu omien resurssiensa mukaan.

 

Kevättä kohti.