Ransu ja ystävät Pihlajamäessä

Jaana Kallioluoma
Kuvaaja: Jaana Kallioluoma
"Ransu Karvakuono ja tyttö"

Ransu Karvakuono avustajineen oli mukana Suomen Punaisen Ristin Pirkkalan osaston ystäväryhmän järjestämässä ystävänpäivän kahvitilaisuudessa Pihlajamäen senioritalossa.

Ystävätoiminnan vetäjä Hanna Joenperä toivotti vieraat tervetulleeksi ja kertoi lyhyesti Pirkkalan osaston toimintamuodoista. Ransu avustajansa kanssa kertoivat omia kuulumisiaan ja vastailivat vieraiden kysymyksiin. Ransu oli houkutellut paikalle myös Punaisen Ristin Hämeen piirin toiminnanjohtajan Pentti Savolaisen perheineen. ”Täällä huomaa hienosti, kuinka ystävätoiminnan kautta ihminen voi toteuttaa perustarvettaan, että saa olla joku jollekin”, kiteytti Savolainen.

Kahvittelun lomassa kuultiin myös Antti Niemisen viululla soittama Ystävän laulu sekä Liisi Miettisen kokoamia ajatuksia ystävyydestä ja välittämisestä.

SPR:n Pirkkalan osasto hakee lisää vapaaehtoisia mukaan toimintaan, sillä ystävien kysyntä on viime aikoina lisääntynyt. Ystävien sunnuntain ulkoilutusryhmään Pirkankoivuun on helppo tulla mukaan tutustumaan toimintaa.  Myös kotouttamiseen on kunta pyytänyt apua Punaiselta Ristiltä. Näiden tarpeiden täyttämiseksi osasto järjestää 12.3. lyhyen ystävätoiminnan peruskurssin ja samassa yhteydessä kotouttamistoimintaan liittyvän Arjen apu -infotilaisuuden.

Osasto käynnisti viime syksynä LäksyHelppi-toiminnan, jonne myös kaivataan lisää vapaaehtoisia. Ohjaajien on tarkoitus kokoontua kuukausittain ja toiminnasta kiinnostuneet voivat tulla mukaan kuulemaan enemmän asiasta.

Lisäksi osastolla on aktiivinen ensiapu- ja valmiusryhmä, joka harjoittelee parillisten viikkojen torstaina osaston tiloissa erilaisten ensiapu- ja valmiusteemojen mukaisesti. Ryhmän harjoitusillat ovat avoimia kaikille aiheista kiinnostuneille. Ensiapu- ja valmiusryhmä on myös osaston hälytysryhmä, jonka kautta pääsee osallistumaan Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaan.