Kaveruutta ja kohtaamisia - nuorten ystävätoiminta

Nina Fisk
Kuvaaja: Nina Fisk
"Nuorten ystävätoiminnan vapaaehtoisia"

Nuorille suunnattua ystävätoimintaa toteutetaan Satakunnassa kampanjoiden lisäksi myös säännöllisesti face to face  sekä verkkoystävätoimintana

Face to face

Nuorten face to face ystävätoiminnassa tavataan kasvokkain sovitusti molempien aikatauluihin sopivina ajankohtina. Tapaamisissa voidaan viettää yhteistä aikaa esim. käymällä kahvilla, kävelyllä, elokuvissa yms.

Punaisen Ristin ystävävälitys yhdistää kaveria kaipaan nuoren ja vapaaehtoisen kaverin. Yhdistämisessä huomioidaan molempien osapuolten mielenkiinnonkohteet ja mm. toiveet yhteisestä tekemisestä. Toiminta on paikkakuntakohtaista.

Pori:

Porissa kaveria voi tiedustella Porin ystäväväityksestä.Välitys toimii Porin Yhteisökeskuksessa, osoitteessa Otavankatu 5 ja on avoinna ma-pe klo 12-15. Piipahda välitykseen tai jätä kaveripyyntö sähköpostilla spr.ystavavalitys@gmail.com. Ohjeet kaveripyynnön jättämiseen sähköpostitse voit katsoa täältä. Voit myös jättää pyynnön viestillä/whatsappilla numeroon 040 7089456, vastaamme kahden päivän kuluessa! 

 

Rauma:

Käynnistämme toimintaa nyt myös Raumalla!

Ystävävälitys päivystää keskiviikkoisin klo 13-17.

Ystävävälittäjä: puh. (02) 822 8675, rauma.osasto@punainenristi.fi

 

Verkkoystävätoiminta

Nuorten verkkoystävätoiminnassa pidetään yhteyttä verkon välityksellä ja yhteisesti sovitulla viestisovelluksella. Yhteyttä pidetään sovittuina aikoina ja keskustelun aiheina voivat olla mm. kuulumiset, yhteiset mielenkiinnonkohteet, ajankohtaiset asiat yms. Yhteydenpito on aluksi anonyymiä.

Punaisen Ristin ystävävälitys yhdistää kaveria kaipaavan nuoren ja vapaaehtoisen verkkokaverin. Yhdistämisessä huomioidaan molempien osapuolten mielenkiinnonkohteet ja mahdolliset käytettävissä olevat viestisovellukset. Verkko mahdollistaa pidemmät välimatkat, jolloin toiminta on valtakunnallista.

Verkkoystäviä on mahdollista välittää kaikkialle Suomessa. Verkkoystäväpyynnön voi jättää sähköisellä lomakkeella täällä.

 

Haluatko lähteä vapaaehtoiseksi kaveriksi kasvokain tai verkkoon?

Tutustu ja ilmoittaudu eri vapaaehtoistehtäviin täällä.

Lisätietoja toiminnasta: Järjestökehittäjä Nina Fisk, p. 040 142 9298 tai nina.fisk@redcross.fi