Rauni Tiainen halusi tehdä hyvää täyttäessään pyöreitä – vieraat kokosivat lahjoituksen Punaiselle Ristille

"Rauni Tiainen (vas.) kertoi lahjoituksestaan osaston syyskokouksessa. Koko osaston hallituksen puolesta Tiaista kiittivät vpj Sanna Pesonen ja Marja Pakaste."
 
Rauni Tiainen ei halunnut lahjaksi kukkia tai tavaraa, sen hän tiesi heti.
 
"Kun täyttää 80 vuotta, ei enää tarvitse tavaraa. Minulla on kaikkea tarvittavaa, ja olen kohtuullisesti toimeentuleva eläkeläinen", Tiainen kertoo.
 
Tiainen järjesti yhteiset syntymäpäiväjuhlat pojantyttärensä ja tämän pojan kanssa. Tiaisen kohdalle kutsukorttiin kirjoitettiin, että jos häntä haluaa muistaa, voi rahalahjoituksen tehdä juhlapaikalta löytyvään SPR:n lippaaseen. 
 
"Kaikki sanoivat, että olipa kivaa, kun ei tarvinnut väkisin keksiä lahjaa. He tietävät, että minulla on kaikki mitä tarvitsen. Moni on kiitellyt tästä myös jälkeenpäin ja tunsin itsekin hyvää mieltä."
 
Lahjoitus käytetään Kallio-Käpylän osaston senioreiden ja nuorten ystävätoimintaan. Tiainen valitsi kyseisen toimintamuodon, koska tietää sen tuovan paljon iloa. Hän on itse aloittanut ystävätoiminnassa jo 1980-luvun lopulla.
 
"Minulla on ollut aikamoinen määrä ystäviä. Alueella on paljon vanhoja ihmisiä, joita ei muisteta. Olisi hienoa, jos nuoret veisivät heitä vaikka kahville, mutta siihen tarvitaan rahaa. Ei vanhukselle voi sanoa, että nuori voi tulla kävelemään kanssasi, mutta maksatko sitten kahvit", Tiainen pohtii.
 
Keräyslippaaseen kertyi Tiaisen juhlissa yhteensä 1310 euroa.
 
"Tällä tavoin voisi moni muukin ikääntynyt tehdä. Tämä on todella hyvä tapa, jos juhlimaan tulevat sukulaiset ja ystävät haluavat antaa jotain. Pienemmätkin lahjoitukset ovat todella hyvä keino tärkeän asian edistämiseen", Tiainen sanoo.
 
 

---

Kallio-Käpylän osasto kiittää sydämellisesti Rauni Tiaista toimintamme tukemisesta! Jos olet kiinnostunut oman keräyksen järjestämisestä, voit olla yhteydessä keräysjohtajaamme Sini Marttiseen (sini.marttinen(at)hotmail.com).