Ystävänpäiväkahvilassa viihdyttiin ja musisoitiin Kemijärvellä

Sirkka Kellokumpu
Kuvaaja: Sirkka Kellokumpu
"Ystävänpäiväkahvilassa viihdyttiin"
Sirkka Kellokumpu
Kuvaaja: Sirkka Kellokumpu
"Kahvittajat Tarja ja Sirpa"

Kemijärven osasto järjesti varsinaista ystävänpäivää edeltävänä lauantaina 9.2. Ystävänpäiväkahvilan Sydäntuvalla. Ohjelmassa oli viihtyisää yhdessäoloa ja kohtaamisia, ja suosittu paikallinen muusikko Pasi Laitila esiintyi ja soitti harmonikkaa. Osasto tarjosi kaikille kävijöille kahvit ja leivonnaiset. Lisäksi sai osallistua arvontaan, josta moni voittikin mukavia ystävänpäiväyllätyksiä. Lapin piiristä oli myös hankesuunnittelija Sirkka Kellokumpu vierailemassa ja hän kertoili samalla hieman tarkemmin Punaisen ristin ystävätoiminnasta.

Sydäntupa eli ns. asukastupa, kaikkien ihmisten kohtaamispaikka, toimii osoitteessa Kirkkokatu 3. Toiminnan takana ovat sekä paikallinen Sydänyhteisö että Kemijärven sosiaalitoimi. Se on saanut valtiolta rahoituksen hankkeeseen nimeltä Osallistuvan sosiaaliturvan kuntakokeiluhanke. Sydäntupa on avoinna ma, ti, ke ja to klo 10-14, ja klo 10-12 on tarjolla aamupalaa 1 euron hintaan. Noin kerran kuussa Punainen Risti pitää tuvalla terveyspistettä, jolloin kävijät voivat esim. mittauttaa verenpaineensa ja kysellä neuvoa pienissä terveysasioissa. Lisäksi kauppojen hävikkiruokaa jaetaan vähävaraisille joka viikko ma ja ke klo 11. Ruokajakelu toimii vapaaehtoisten voimin.

Lisätietoa osoitteessa sydänyhteisö.fi

Kiitämme kaikkia Ystävänpäiväkahvilaan osallistuneita kävijöitä, vapaaehtoisia, Pasi Laitilaa sekä Sydänyhteisön väkeä! Hyvää Ystävänpäivää, kohdataan!