Arja Korisevan ja Minna Lintukankaan ystävänpäiväkonsertti Taulumäen kirkossa 13.2.2019 kello 19

Pia Karjalainen
Kuvaaja: Pia Karjalainen
"Arja Korisevaja pianisti - laulaja Minna Lintukangas konsertoivat ystävänpäivän aattona keskiviikkona 13.2.2019 kello 19 Jyväskylässä Taulumäen kirkossa"

Arja Korisevaja pianisti - laulaja Minna Lintukangas konsertoivat ystävänpäivän aattona keskiviikkona 13.2.2019 kello 19 Jyväskylässä Taulumäen kirkossa. Konsertti on nimeltään Laulusta Voimaa ja ohjelmassa kuullaan nostalgisia, voimaannuttavia lauluja eri vuosikymmeniltä.

Liput 25,00 euroa Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston toimisto (Sammonkatu 4) avoinna ma-ti klo 9-12 tai lippu.fi 25 euroa + toimituskulut.

Konsertin tuotto tulee Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ystävätoimintaan. Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osastossa on noin 250 ystävätoiminnan koulutettua vapaaehtoista, jotka toimivat henkilökohtaisina ystävinä tai antavat kertaluonteista apua saattaen esimerkiksi lääkärissä käynnille. Toiminta on avun tarvitsijoille maksutonta.

Punainen Risti on järjestänyt ensimmäisen ystävätoiminnan kurssin Suomessa vuonna 1959. Punaisen Ristin ystävätoiminta käynnistyi, kun Keski-Euroopasta ja Norjan Punaisesta Rististä alkoi kantautua tietoja "potilaan ystävä" -toiminnasta.  Toiminta oli saanut alkunsa toisen maailmansodan jälkeisellä miehityskaudella, jolloin amerikkalaisia sotilaita oli sijoitettuna ympäri Eurooppaa. Sairaita sotilaita tarkkailtaessa havaittiin, että ne, joilla oli perheet mukana ja ystäviä lähellä, paranivat nopeasti, kun taas muilla ei ollut parantumisen halua. Niinpä toisten potilaiden omaiset ryhtyivät vierailemaan myös yksinäisten potilaiden luona. Punainen Risti aloitti vierailutoiminnan Norjassa, jossa harmaaseen univormuun pukeutuneet "grey ladies" saivat nuorukaisten elämänhalun heräämään ja parantuminen alkoi edistyä.  "Potilaan ystävä" -toiminta laajeni pian moniin sairaaloihin, kun havaittiin, miten tärkeää toisen ihmisen vierailu ja tuki sairaalle on.  Suomessa toiminta alkoi vähitellen laajentua ensin sairaaloihin ja sittemmin myös vanhainkoteihin. Toiminta laajeni myöhemmin laitosten ulkopuolelle ihmisten koteihin.

Lisätietoja: toiminnanohjaaja Päivi Polvi 040-716 8705 (puhelinpäivystysaika ma-ke klo 9.00-12.00), ystava.jkl@punainenristi.fi