Pysy pystyssä - talvijalankulun turvallisuuskampanja

Pysy pystyssä -kampanja edistää talvijalankulun turvallisuutta. Pysy pystyssä -kampanja käynnistyi eilen ja kampanja on käynnissä radiossa ja sosiaalisessa mediassa 27.1.2019 asti. Seuraa: #pysypystyssä ja @kotitapaturma.

Liitteenä on lyhyt  pp-esitys, jota voi erittäin mielellään hyödyntää osittain tai kokonaan. Esityksessä on kerrottu lyhyesti 1) kampanjasta 2) liukastumisista lukuina 3) kuinka varautua liukkaisiin ja 4) mitä huomioida kenkäostoksilla.  

Kampanjan tiedotteet julkaistiin ma 14.1 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja ovat luettavissa suomeksi

http://www.kotitapaturma.fi/kaksi-viidesta-joutunut-vaaratilanteeseen-liian-liukkaiden-kenkien-takia/

ruotsiksi

http://www.kotitapaturma.fi/tva-av-fem-har-rakat-ut-for-en-farlig-situation-pa-grund-av-for-hala-skor/

englanniksi

http://www.kotitapaturma.fi/two-out-of-five-people-have-ended-up-in-hazardous-situations-due-to-slippery-shoes/

Lisäksi on tehty yhteistyössä Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen kanssa kaksi uutta videota. Videoissa käydään läpi liukastumistapaturmien riskipaikkoja sekä riskiryhmiä ja tyypillisiä vammoja ensihoitaja-palomiesten haastatteluiden kautta. Videot on tuotettu SPR:n kautta ja ne julkaistaan YouTuben lisäksi sekä Kotitapaturman some-kanavilla että Pysypystyssä.fi-sivustolla kampanja-aikana. Tämän jälkeen niitä voi jakaa myös omissa (some)kanavissanne.

Liikenneturvan Flickr-tililtä löytyy kansio, jossa aiheeseen sopivaa kuvamateriaalia vapaasti käytettäväksi (kuvaajan nimi mainiten): https://www.flickr.com/photos/liikenneturva/sets/72157700769609884/with/15663533354/

Kampanjaan kuuluu myös FB-kisa, joka alkoi tänään Kotitapaturman FB-sivulla. Arvontaan voi osallistua kertomalla, kuka mielestäsi tarvitsisi liukuesteitä ja miksi. Kisapostausta voi mielellään jakaa.

Kampanjamateriaaleja: julisteita, kortteja ja esitteitä voi tilata Kalkusta ja tilaukseen pääsee suoraan pysypystyssä.fi- sivuilta sekä vaihtoehtoisesti verkkokaupasta.