Ystävätoiminta

ANNA HETKI AJASTASI - TULE YSTÄVÄKSI

Halu auttaa. Halu tehdä jotain, jolla on merkitystä.
Muun muassa näistä syistä jo lähes 10 000 suomalaista on lähtenyt mukaan Suomen Punaisen Ristin ystävätoimintaan.
Lue lisää ystävätoiminnan sivuiltamme: www.oleystava.fi

Ystävätoiminta on vapaaehtoisen apua ja tukea vanhuksille, vammaisille, maahanmuuttajille tai yksinäisille ihmisille. Sitä toteutetaan tavallisen ihmisen taidoin ystävää tarvitsevan ehdoilla. Vapaaehtoinen voi toimia henkilökohtaisena ystävänä esimerkiksi vierailemalla yksittäisen ihmisen luona kuuntelijana, keskustelijana tai ulkoiluseurana. Hän voi myös liittyä ryhmään, joka vierailee laitoksessa vanhuksia ilahduttamassa. Tällä hetkellä osastollamme on Koukkuniemen kummiryhmä, joka vierailee muutaman kerran vuodessa kummiosastollaan Koukkuniemessä.

Tule mukaan ystävätoimintaan!

Tarvitsemme erityisesti henkilökohtaisia ystäviä yksinäisille vanhuksille, maahanmuuttajille ja vammaisille. Voit toimia tunnin pari kerrallaan molemmille sopivan aikataulun mukaan. Evääksi riittää auttamisen halu. Palkaksi saat hyvän mielen sekä uusia ystäviä ja kokemuksia. Uudet vapaaehtoiset ystävät saavat valmennuksen toimintaan ystäväkurssilla. Kurssi perehdyttää Punaisen Ristin vapaaehtoiseen ystävätoimintaan ja sen sisältöön sekä tukee osallistujien ihmissuhdetaitoja. 

Seuraavan ystävätoiminnan kurssin löydät Tapahtumat-sivulta. 

Ystävävälityksen yhteystiedot 

Huom! Ystävävälitys on tauolla näillä näkymin 30.4 saakka koronaepidemian vuoksi. 

  • puh.  050 4649 667
  • päivystysajat tiistaisin klo 15-17 ja torstaisin klo 13-15. Tekstiviestejä voi lähettää myös päivystysaikojen ulkopuolella.  
  • sähköpostiosoite: ystavavalitys@sprtampere.fi
  • osoite: Kohtaamispaikka Tampuri, Otavalankatu 12 A, 33100 Tampere