Terveyden edistäminen

Pentti Vänskä
Kuvaaja: Pentti Vänskä
"Terveyspiste"

Suomen Punaisen Ristin terveyden edistämisen ohjelmat ovat: terveyspisteet, seksuaaliterveystyö, päihdetyö sekä koti- ja vapaa-ajan tapaturmatyön.

Terveyden edistämisen ohjelmissa välitetään tietoa, järjestetään tapahtumia ja kannustetaan ihmisiä huolehtimaan omasta ja lähiyhteisönsä terveydestä, ehkäisemään tapaturmia ja hankkimaan erilaisia arjessa selviytymisen taitoja. 

Punaisen Ristin osastojen vapaaehtoisilla on tärkeä merkitys luotettavan terveystiedon välittämisessä alueen erityistarpeissa. Eri yhteiskuntaluokkien terveyserot ovat Suomessa suuret, jonka vuoksi alueen tunteminen ja terveyden edistämisen kohdentaminen paikallisesti lisää terveystiedon oikeanlaista välittämistä.

Terveyden edistäminen Satakunnassa

Terveyspisteet

Terveyspisteissä ohjataan ja neuvotaan miten huolehtia omasta ja läheistesi terveydestä ja niissä käynti on maksutonta. Terveydenhuollon ammattilaisten kanssa on mahdollisuus keskustella luottamuksellisesti vaikkapa painonhallinnasta, sairaudesta tai henkilökohtaisesta surusta. Tarvittaessa asiakas ohjataan omaan terveyskeskukseen tai lääkärille. Voit osallistua terveyspisteissä myös erilaisiin tapahtumiin ja ryhmätoimintaan. Terveyspisteeseen voi tulla ilman ajanvarausta.

Satakunnan piirin alueella 18 terveyspistettä, 30 terveyspistevapaaehtoista ja yli tuhat asiakaskohtaamista.

Kiinnostaako sinua terveyden edistämisen vapaaehtoistyö? Ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan!

Terveyspistetoimintaa on seuraavissa osastoissa:

Eurajoki, Luvia, Lappi, Huittinen, Pori, Kokemäki, Ulvila, Rauma, Punkalaidun, Kankaanpää.

Lisätiedot: Anne-Mari Hakuni puh. 040 7607141, anne-mari.hakuni@punainenristi.fi

Tapaturmien ehkäisy

Punaisen Ristin koordinoima tapaturmien ehkäisyverkosto jakaa tietoa tapaturmien ehkäisystä erilaisin viestinnän keinoin: kampanjoiden, koulutuksen, verkkosivujen sekä viestintämateriaalien avulla.

Korona

Terveyspisteet

Päihdetyö

HIV- ja seksuaaliterveystyö

Tapaturmien ehkäisy