Rinnepäivystystoiminta uudistuu

Punaisen Ristin rinnepäivystystoimintaa ollaan laajasti kehittämässä. Uudistuksen alla on niin koulutukset, rinnepäivystäjien saama tuki, uusien vapaaehtoisten rekrytointiin tarvittavat välineet ja rinnepäivystäjien mukaan saaminen Punaisen Ristin ja Vapepan hälytysryhmiksi. Kehittämistyö alkoi vuosi sitten Tahkolla pidetyssä työpajassa ja se jatkuu edelleen. Mukana on niin rinnepäivystäjiä, rinneyhdyshenkilöitä, kouluttajia, kuin piirien työntekijöitä yhdessä keskustoimiston työntekijän kanssa. Suomen hiihtokeskusyhdistyksen kanssa tehdään myös yhteystyötä.

Koulutuksia

Heti tammikuussa pidetään uudistunut kouluttajakoulutus Pikku-Syötteellä, jonne voi hakea 16.12.2018 asti. Tulevien kouluttajien ei tarvitse olla terveydenhuollon ammattilaisia, mutta heidän tulee hallita rinnepäivystystoiminta. Lue tarkemmat tiedot mainoksesta. Helmikuussa järjesteään SUPERVIIKONLOPPU 9.-10.2.2019 Laajavuoressa, missä rinneyhdyshenkilöt ympäri maata kokoontuvat ja rinnepäivystäjät voivat suorittaa kertauskoulutuksen.

Koulutusuudistus tulossa

Rinnepäivystyskurssia ollaan uudistamassa. Uusi ohjelma tulee valtakunnalliseen käyttöön syksyllä 2019. Jatkossa kurssiin liittyy verkkokurssiosuus ja opetussuunnitelma sekä ohjelma uudistuvat. Myös kertauskurssi uudistuu ja myös siihen liittyy jatkossa verkkokurssiosuus. SUPERVIIKONLOPPUUN tulevat pääsevät jo testaamaan uudistuvaa koulutusta.

Uudet lomakkeet

Rinnepäivystäjien käytössä ovat uuudistuneet Punaisen Ristin auttavan kirjaamiseen tarkoitetut lomakkeet. Niitä voi tilata Punaisen Ristin verkkokaupasta. Uusista lomakkeista erityisen hyödyllinen on jalkapartiolomake, mikä mahtuu kätevasti taskuun. GDPR-asetuksen mukaisesti hiihtokeskukseen tai Punaiselle Ristille ei enää jää autettavan henkilötietoja. Lisätietoja piireistä.