Ensiavun huomionosoitus

Tällä viikolla on saatu viettää parhaita mahdollisia juhlia. Olemme saaneet olla mukana juhlimassa ensiavun huomionosoitusta Siljan, hänen perheensä ja läheisien kanssa. 
Erittäin merkittävä ja arvostettu ensiavun huomionosoitus annettiin Silja Satamalle. Silja toimi erittäin neuvokkaasti, kun aviomies meni elottomaksi kesken tavallisen lauantaisen aamupalan valmistamisen. Hätäkeskuspäivystäjän loistavalla ohjeistuksella Silja pystyi toteuttamaan tehokasta paineluelvytystä yli 12 pitkää minuuttia ennen ensihoidon paikalle saapumista.  Puhelinelvytysohjeet olivat laadukkaat, jonka mukaan pystyi toimimaan ”oikein” siten, että paikalle saapuvan ensihoitoyksikön oli hyvä jatkaa hoitamista. Siljan sanoin ”hätäkeskuspäivystäjä oli aivan loistava ammattilainen, hän pystyi rauhoittamaan tilanteen ja opastamaan niin selkeästi, että ei jäänyt epäselvyyttä siitä, mitä ja miten tulee toimia. Päivystäjä myös ennakoi ja kertoi mitä tapahtuu kun ensihoito saapuu paikalla”. Myös paikalle saapuneet ensihoitajat saivat pelkkää kiitosta Siljalta. Tehokkaan ja määrätietoisen työskentelyn lomassa myös hänestä pidettiin koko ajan todella hyvää huolta.

Siljan nopean ja rohkean toiminnan ansiosta aviomies Keijo oli kanssamme juhlimassa ensiavun huomionosoitusta. Silja on joskus aikoinaan käynyt muutaman ensiapukurssin, mutta omasta mielestä ei kokenut enää olevansa elvytystaitoinen. Kursseilta oli kuitenkin jäänyt ”rohkeus ja valmius auttaa ja toimia nopeasti tällaisessa tilanteessa”.