Päihdetyö: Anna lapselle raitis joulu

Estä lasten yksinäisyys – vietä raitis joulu lapsesi kanssa!

Suomalaisperheissä koetaan vuosittain 2,2 miljoonaa kertaa tilanne, jossa aikuiset ovat merkittävästi päihtyneenä lasten seurassa. Tämä tarkoittaa, että alkoholi on osa 6000 lapsen elämää joka päivä. Niin on valitettavan usein myös jouluna.

21. kerran järjestettävä Anna lapselle raitis joulu –kampanja pysäyttää pohtimaan päihteiden käytön seurauksia. Kampanjan järjestäjät vetoavat kaikkiin aikuisiin, jotta he antaisivat lapsille raittiin joulun – juhlan, joka tarjoaa turvallista ja vastuullista seuraa, sekä lämpimiä muistoja.

Valtakunnallinen kampanja on esillä joulukuussa eri tiedotusvälineissä ja toimintaympäristöissä. Kampanjan julistetta on esillä eri puolilla Suomea muun muassa neuvoloissa, päiväkodeissa, kouluissa, kirjastoissa, kuntien toimipaikoissa sekä yhdistysten ja seurakuntien tiloissa.

Kampanjan tv-tietoisku, julisteet ja muu aineisto ovat nähtävissä ja ladattavissa osoitteessa: www.annalapselleraitisjoulu.fi ja kampanja on esillä myös Facebookissa https://www.facebook.com/annalapselleraitisjoulu/

Suomen Punainen Risti on mukana toiminnassa. Annetaan yhdessä lapsille raitis joulu!