Hyvä Joulumieli -keräys Akaassa

24. - 30.11.2018
Tapahtuman tyyppi: 
  • Yleisötapahtumat
Järjestäjä: 

Hyvä Joulumieli -keräyksiä Akaassa

Hyvä Joulumieli -keräys on vuosittainen keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. 
Keräys on tuottanut jouluiloa vähävaraisille lapsiperheille jo vuodesta 1997, jolloin se lähti liikkeelle YLE:n Aamu-TV:n silloisen toimittajan Arto Nybergin aloitteesta. Aluksi oli ajatus Aamu-TV:n joulukalenterista, joka matkan varrella muuttui suunnitelmaksi valtakunnallisesta joulukeräyksestä.

Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhdessä Ylen Aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Radio Vegan kanssa.

Tänä vuonna keräys järjestetään jo 22. kerran. Keräys alkaa torstaina 22. marraskuuta ja jatkuu aina jouluaattoon asti.

Keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään. Tämän vuoden keräystavoite on 2 miljoonaa euroa, jonka avulla jaetaan 70 euron arvoisia lahjakortteja jopa 28 000 perheelle. Lahjakortti on tarkoitettu yksinomaan ruokatarvikkeisiin. Vuonna 2018 lahjakortilla voi ostaa ruokatarvikkeita kaikista S-ryhmän ruokakaupoista, Lidl-myymälöistä sekä K-ruokakaupoista.

Hyvä Joulumieli -lahjakorttia ei voi hakea. Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin paikallisyhdistykset ja -osastot tekevät yhteistyötä paikallisen neuvolan, sosiaalitoimiston tai seurakunnan kanssa, jotka puolestaan etsivät apua tarvitsevat perheet.
Lahjakortit jaetaan Suomessa asuville vähävaraisille lapsiperheille, joilla voi olla vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin kriisitilanteen vuoksi.

Akaassa lahjoitetaan mutta myös kerätään

Akaassa paikalliset Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhdistykset ja Suomen Punaisen Ristin osastot ovat jo vuosia anoneet Hyvä Joulumieli -lahjakortteja, jotka on annettu paikallisten toimijoiden kautta edelleen jaettavaksi.
Tänäkin vuonna lahjakortteja on anottu yhteensä puolisentoista sataa, mutta vielä ei varmuutta lopullisesta myönnettyjen lahjakorttien määrästä ole.

Jotta lahjakortteja voitaisiin jakaa tulevinakin vuosina, rahaa tulevalle vuodelle kerätään konserteilla, verkkolahjoituksina, tilisiirtoina sekä paikallisilla tapahtumilla.

Toijalan joulunavauspäivänä, lauantaina 24.11. on ensimmäinen Hyvä Joulumieli –keräys SPR:n toimitila Sykkeellä. Tila on silloin avoinna klo 9-12.
Lipaskeräyksen lisäksi varoja kerätään kirppispöydällä, jonka tuotto annetaan lyhentämättömänä keräykseen. Lapsille tapahtumassa on askartelupiste ja tarjolla on kuumaa glögiä ja pipareita.

Viialan joulunavauksessa perjantaina 30.11. keräyslippaat löytyvät MLL:n puurotykin vierestä klo 16-19 välisenä aikana Viialan torilla. Luvassa on myös askartelupiste lapsille.

Tervetuloa mukaan tapahtumiin hankkimaan myös itselle Hyvä Joulumieli!