Ystävätoiminta

 

***********************************

Vuoden 2012 alusta päätimme aloittaa ystävätoiminnan. Se on toimintaa lähellä  asuvien lähinnä ikääntyneiden  ihmisten hyväksi. Ensimmäiseksi luontevaksi kohteeksi nousi Lentävänniemessä toimiva palvelutalo Villa Aalto. jossa asuu 58 henkilöä.

Kun Villa Aallossa suhtauduttiin hankkeeseemme myötämielisesti, kolme jäsentä osastostamme päätti osallistua Punaisen Ristin Nokian osaston  järjestämän Ystävä-valmennukseen helmikuun alussa. Kaksipäiväinen koulutus perehdytti meidät hyvin niin Punaisen Ristin arvoihin ja toimintatapaan kuin myös siihen, mitä Ystävä-toiminta käytännössä voi olla.

Ensimmäinen näkyvä toimintamme avaus olikin sitten pian Ystävänpäivänä 14.2. jolloin menimme tapaamaan Villa Aallon asukkaita. Mukaan saimme paikallisia kuoromiehiä, joiden sointuvasta laulusta asukkaat kovasti pitivät. Kun vielä yhdessä juotiin kakkukahvit, niin tilaisuus sai kruununsa.

Tämän ”avauksen” jälkeen olemme käyneet Villa Aallossa noin kerran viikossa.  Luemme asukkaiden kanssa lehtiä, katsomme televisiota, puhumme päivän ajankohtaisista asioista, käymme kävelemässä  ja niin edelleen. Tähän toimintaan toivomme saavamme lisää aktiiveja jäseniämme.