Osastoviestintä

Vapaaehtoinen
Kuvaaja: Vapaaehtoinen

Tervetuloa osastoviestinnän sivuille! Täältä löydät ajankohtaisia aiheita sekä erilaisia materiaaleja viestinnän ja jäsenhankinnan tueksi. 

OMA PUNAINEN RISTI JA UUSIEN VAPAAEHTOISTEN VASTAANOTTO 

Onko osastollasi jo digimestari avustamassa Oman käyttöönotossa? Oma on vapaaehtoisten uusi sähköinen tietojärjestelmä, joka helpottaa uusien vapaaehtoisten yhteydenottojen käsittelyä. Se on myös tietoturvallinen tapa käsitellä jäsenten tietoja. Omaan pystyt myös luomaan tapahtumia ja tehtäväilmoituksia, joiden jakaminen käy kätevästi myös sosiaalisen median kanavilla. Olethan sinä jo kirjautunut Omaan? Käy myös liittymässä ryhmään HUP osastoviestintä.

JÄSENTEN SÄHKÖPOSTIEN PÄIVITYS
Jäsenet ovat järjestön arvokkaita paitsi työmme tukijoina myös mahdollisina vapaaehtoisina. Heille tulee tarjota ajankohtaista tietoa osaston tapahtumista sekä pyytää mukaan, kun tekijöitä tarvitaan. Paperisen postin lähettäminen voi olla suuri kuluerä, jonka vuoksi jäseniä on hyvä kannustaa päivittämään sähköpostiosoitteensa jäsenrekisteriin mikäli he eivät kirjaudu Omaan. 

JÄSENHANKINTA
Vain kymmenen osaston eli joka viidennen jäsenmäärä nousi tai pysyi samana vuonna 2017 HUP:n alueella. Kuitenkin jäsentulot ovat osastoille merkittävä tulonlähde. Siksi kaikessa viestinnässämme toiminnastamme kiinnostuneiden kanssa (kursseilla, somessa, tapahtumissa) kannattaa kannustaa jäsenyyteen esimerkiksi näin:
Jäsenyys on kannanotto inhimillisyyden puolesta ja helpoin tapa auttaa. Jäsenenä tuet paikallista auttamisvalmiutta ja saat monia jäsenetuja, esimerkiksi ilmaista koulutusta. Liity jäseneksi nyt osoitteessa www.punainenristi.fi/liity  
Keskustoimisto on myös tuottanut jäsenhankinnan avuksi videoita ja kuvia, joita voi helposti jakaa sosiaalisessa mediassa vaikka ympäri vuoden. Materiaalit löytyvät sekä aineistopankista että alta löytyvistä materiaaleista. 

TIETOSUOJA
EU:n uuden tietosuoja-asetuksen myötä myös Punainen Risti joutuu huolehtimaan entistä tarkemmin jäsentensä, vapaaehtoistensa ja autettavien tiedoista. On tärkeää, että jokaisella osastolla on nimetty tietosuojavastaava, joka ylläpitää lokia tietosuojaan liittyvistä tapahtumista ja oikeuksista. Lue lisää...

TUKEA OMASSA JA FACEBOOKISSA
Omassa sinun kannattaa liittyä HUP Osastoviestinnän ryhmään (tai Osastoviestinnän ryhmään, jos olet HUP:n ulkopuolelta), jossa tiedotamme osastoviestinnän uusista tuulista ja ajankohtaisista aiheista. 
Jos olet Facebookissa, liity myös Punaisen Ristin viestintäihmiset -ryhmään. Siellä voit kysyä ja auttaa muita vapaaehtoisia ja saada yhteyden myös työntekijöihin viestinnän visaisimmissa kysymyksissä. Myös ryhmistä SPR vapaaehtoiset ja SPR HUP vapaaehtoiset saat vertaistukea kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.  

MATERIAALIT
Alta löydät erilaisia materiaaleja tukemaan osastoviestintää. Pohjia on täytetty esimerkinomaisesti ja niitä voi mukata mieleisekseen. Resepteistä toivomme teidän toimittavan kopion meille piiriin, jotta voimme jakaa hyvät käytännöt sivuillamme myös muille. Muista myös osastotoimiston ja aineistopankin tarjoamat avut.

 

 
   
 

 

LiiteKoko
Tiedosto Kuvauslupalomake.docx37.76 KB