InAction! yläkoulun hätäensiapukoulutus

Seuraa InAction! kuulumisia sosiaalisessa mediassa: 

    

InAction! on virtuaalisella pelialustalla tehtävä hätäensiapukurssi yläkoulujen 8. luokkalaisille. Sen suorittamiseen on kaksi vaihtoehtoa:

1) Kahden tunnin verkkokurssi, joka antaa tietoiskujen, videoiden, kuvien ja niihin liittyvien kysymysten kautta perustiedot hätäensiavusta ja tavallisimmista ensiaputilanteista.

2) Kuuden tunnin ensiapukurssi, joka alkaa kahden tunnin verkkokurssilla ja jatkuu koulussa järjestettävällä, Punaisen Ristin pelinohjaajan vetämällä ensiapuharjoituksella. Sen aikana oppilaat kiertävät ryhmissä ympäri koulua suorittamassa ensiapuun liittyviä käytännön tehtäviä (esim. ottamalla videon kylkiasentoon kääntämisestä). 

InAction! on valtakunnallinen ensiapukoulutusohjelma. Helsingin ja Uudenmaanpiiri järjestää InAction! ensiapukoulutusta yhteistyössä HOK-Elannon kanssa. Koulutukset ovat maksuttomia HOK-Elannon alueen yläkouluille (Helsinki, Espoo pois lukien Kauniainen, Vantaa, Nurmijärvi, Tuusula, Kerava, Järvenpää, Hyvinkää ja Mäntsälä). 

 

Koulutuksia voi varata jo nyt ensi syksylle! Myös toukokuulle koulutuksia mahtuu vielä hyvin.

 

Ensiaputaitojen opettaminen yläkoululaisille on tärkeää

Nuori alkaa itsenäistyä ja viettää entistä enemmän aikaa harrastuksissa ja muualla kodin ulkopuolella. Ensiaputilanteita kohdataan varsin usein, mutta nuoret kokevat, ettei heillä ole osaamista ja rohkeutta auttaa.

Yläkoulun HOPS sisältää ensiapukoulutusta juuri 8. luokkalaisille. Opettajilla ei kuitenkaan aina ole ensiapukoulutukseen liittyvää erityisosaamista.

Nuorten ensiapukoulutus lisää kouluyhteisöjen turvallisuutta.

Koulutus tuo järjestötoiminnan kouluun ja auttaa kasvattamaan nuorista aktiivisia kansalaisia.