InAction! yläkoulun hätäensiapukoulutus

Nuoret tarvitsevat ensiaputaitoja

Itsenäistymässä olevat nuoret kohtaavat ensiaputilanteita usein ja pitävät taitoja tärkeinä, mutta eivät välttämättä osaa tai uskalla auttaa. Me Punaisessa Ristissä haluamme, että jokainen nuori oppii henkeä pelastavat hätäensiaputaidot. InAction! on virtuaalisen Seppo-pelialustan avulla tehtävä ensiapukurssi yläkoulujen 8. luokkalaisille. Sen suorittamiseen on kaksi vaihtoehtoa:

1) Kahden tunnin verkkokurssi, joka antaa tietoiskujen, videoiden, kuvien ja niihin liittyvien kysymysten kautta perustiedot hätäensiavusta ja tavallisimmista ensiaputilanteista. 

2) Kuuden tunnin ensiapukurssi, joka alkaa kahden tunnin verkkokurssilla ja jatkuu koulussa järjestettävällä, Punaisen Ristin pelinohjaajan vetämällä ensiapuharjoituksella. Sen aikana oppilaat kiertävät ryhmissä suorittamassa ensiapuun liittyviä käytännön tehtäviä.

 

Koulutuksia voi varata nyt syyslukukaudelle 2020

Helsingin ja Uudenmaan piiri järjestää maksutonta InAction! ensiapukoulutusta yhteistyössä HOK-Elannon kanssa pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo pois lukien Kauniainen, Vantaa, Nurmijärvi, Tuusula, Kerava, Järvenpää, Hyvinkää ja Mäntsälä). Koulutuksia järjestetään ympäri Suomen, niitä voi kysyä paikallisesta Punaisen Ristin piiristä. Koulutus on mahdollista käydä suomeksi tai ruotsiksi. 

Hanke päättyy vuoden 2020 loppuun. Jatkomahdollisuuksia selvitetään, mutta toistaiseksi koulutuksia ei voi varata kevätlukukaudelle 2021.