Ehkäisevän päihdetyön viikko 5.-11.11.

Valtakunnallista Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään jo 19. kertaa! Kampanja järjestetään perinteisesti viikolla 45, tällä kertaa siis 5.-11. marraskuuta.

Tänä vuonna EPT-viikon teemana on ajankohtaisesti nuoret ja nuuska. Viime vuosina nuuskan käyttö on lisääntynyt nuorten parissa, ja nuuskaamiseen liitetään paljon virheellisiä positiivisia mielikuvia samalla, kun haitat sivuutetaan. Ehkäisevän päihdetyön viikko kannustaa ammattilaisia ottamaan nuuskan käytön puheeksi nuorten ja nuorten aikuisten kanssa.

Viikon aiheisiin ja teemoihin liittyviä tapahtumia voi järjestää kuka tahansa vaikkapa kouluissa ja nuorisotaloilla. Tapahtumien tukena voi vapaasti käyttää kampanjan sivuilta löytyviä materiaaleja, mm. videoita, visailuja ja blogeja. Punaisen Ristin päihdetyön vapaaehtoiset voivat myös hyödyntää päihdetyön materiaaleja, kuten esitteitä sekä uutta Valot Vintissä -peliä.

Liitteenä nuuska-aiheinen päihdeinfovisa! 10 kysymystä, joihin voi ensin miettiä vastauksia ja sitten tarkistaa vastaus kysymyksen alta.

Julisteita on saatavissa SPR:n piiritoimistoista tai voit tulostaa sellaisen kampanjaviikon sivuilta.

Kouluopetuksessa voi käyttää myös opetusvideoita:

Virittäydy kampanjan tunnelmiin kuuntelemalla EPT-viikon tunnuskappale, Ville Nurmisen "Päihteet": https://youtu.be/o40yJfY49zw

Ja tutustu sitten tarkemmin EPT-viikon tarjontaan kampanjasivulla. Sivulta löydät:

Ehkäisevän päihdetyön teemaviikon järjestää Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto. Tapahtuman koordinoinnista vastaa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry yhteistyössä Punaisen Ristin päihdetyön kanssa.

Ehkäisevän päihdetyön viikon tavoitteena on tehdä päihdetyötä tunnetuksi, edistää päihteettömiä elintapoja, sekä vähentää päihteiden käyttöä ja haittoja. Kampanjaviikon aiheita ja teemoja tuodaan esille ympäri Suomea järjestettävillä tapahtumilla.