Tukea osastojen toiminnantarkastukseen! 12 uutta toiminnantarkastajaa Länsi-Suomen piiriin

Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Tuurin koulutukseen osallistui 12 toiminnantarkastajaa. "

Punaisen Ristin imago ja kansalaisten luottamus toimintaa kohtaan ovat kriittisiä menestystekijöitä koko järjestölle. Yhtenäinen tarkastuskäytäntö sekä riippumattomat ja objektiiviset tarkastajat tuovat toimintaan luotettavuutta ja pienentävät riskejä.

Osastojen tarkastusjärjestelmän tueksi koulutetaan valtakunnallisesti tarkastajia. Toiminnantarkastuksella osaston hallitus saa ulkopuolisen vahvistuksen toimintansa tilasta. Länsi-Suomen piirin toiminnantarkastajakoulutus järjestettiin Tuurissa 6.10.2018.

Koulutuspäivästä työkalupakki talouden ja toiminnan tarkastukseen

Toiminnantarkastajien koulutuspäivään osallistuneet saivat laajan työkalupaketin  tarkastustoimintaan. Tarkastajia kouluttaneet Liisa Karhu ja Pekka Annala kävivät läpi talouden tarkastusta, kustannusten liittymistä toimintaan, päätösten asianmukaista hyväksymistä ja dokumentointia.

- Osasto on kansainvälisen Punaisen Ristin edustaja omalla paikkakunnallaan. Näin merkittävä mandaatti edellyttää myös toimivaa tarkastusta, Pekka Annala totesi.

- Suomen Punaisen Ristin tilintarkastus yhdenmukaistettiin jo aikaisemmin. Tilintarkastus koskee suurimpia osastoja, piirejä ja muita yksiköitä. Pääosa osastoista kuuluu toiminnantarkastuksen piiriin. Hienoa, että saamme nyt Länsi-Suomen piiriin paljon uutta osaajia toiminnantarkastamiseen, Liisa Karhu keskustoimistolta iloitsi koulutuksessa.

Katso video toiminnantarkastajakoulutuksesta Länsi-Suomen piirin Youtubekanavalta.

Teksti: Tero Hintsa.