NÄLKÄPÄIVÄNÄ KERÄTTIIN VAJAAT 1900 EUROA

Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Suomen Punainen Risti
Punaisen Ristin 20.–22.9.2018 järjestämä Nälkäpäivä-keräys tuotti Nastolan osaston alueella 1849,58 euroa. Tulos on hieman viimevuotista parempi – vuonna 2017 Nälkäpäiväkeräyksen tulos oli 1354,48 euroa.
 
”Nälkäpäiväkeräys onnistui osastomme alueella hyvin. Ihmiset lahjoittivat sekä rahaa että aikaansa. Saimme tänä syksynä mukaan kaksi uutta kerääjää. Kaikkiaan Nastolan osaston alueella keräystä oli toteuttamassa kaikkiaan 13 vapaaehtoista. Tämä aktiivisuus näkyi keräystuloksessa”, iloitsee keräysjohtajana toiminut Marko Helin.
 
Keräys toteutettiin tonkkakeräyksenä K-Supermarket Nastolassa ja S-Market Nastolassa sekä lipaskeräyksenä K-Solinassa, S-Market Villähteellä ja Tokmannissa. Torstaina osasto myi metrilakua S-Market Nastolan edustalla. Kouluista keräyksessä oli mukana Kirkonkylän, Kukkasen ja Erstan koulut. 
 
”Lämpimät kiitokset kaikille keräykseen osallistuneille – niin yksityishenkilöille, kuin yrityksille ja kouluille. On aina yhtä sykähdyttävää huomata, että Nälkäpäivä kiinnostaa myös kouluissa. Asennekasvatus, mitä opettajat tekevät kouluissa Nälkäpäivän tiimoilta, on tärkeätä.”.
 
Nälkäpäivän kerätyt varat menevät Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, josta ne käytetään katastrofiapuun ulkomailla, sekä äkillisten onnettomuuksien uhrien auttamiseen Suomessa.
 
”Kotimaassa varoja käytetään kotimaan apuun esimerkiksi tulipalon sattuessa. Tästä avusta on osastollamme monia kokemuksia. Tuorein auttamistilanne sattui keväällä. Osastomme on vapaaehtoisineen valmiina auttamaan avuntarvitsijoita juuri katastrofirahaston ansiosta”, toteaa osaston kotimaan avun yhteyshenkilönä toimiva Helin. Osastossa toimii valmiusryhmä, johon on tervetulleita kaikki kiinnostuneet. 
”Järjestö kouluttaa vapaaehtoisensa, joten aiempaa kokemusta ei tarvita.”.